Pazartesi, Ekim 21, 2024

Zuchex’i 117 ülkeden bin 500 marka ziyaret etti

Informa Markets tarafından, Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) iş birliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Zuchex’i 117 ülkeden profesyoneller ziyaret etti. Yabancı ziyaretçi oranının yüzde 21 olduğu fuar bu alanda da bir rekora imza attı. Bin 500’den fazla markanın katılımıyla Tüyap Beylikdüzü’nde, 14 salon ve toplam 100 bin metrekare alanda gerçekleşti. AB ülkelerinden Güney Amerika’ya, Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya kadar farklı coğrafyalardan önemli alıcıları Zuchex’te ağırladıklarını belirten Fuar Direktörü Funda Kunduz, “Bu yıl 34’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Zuchex, dünya züccaciye ihracatında ilk beş ülke arasına girmeyi hedefleyen Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörü için küresel ölçekte iş birliği ve yeni ticaret fırsatlarına zemin hazırladı” diye konuştu.


Trend konularda 22 uzman konuşmacı sunum gerçekleştirdi

Zuchex 2024’te, göz alıcı yemek takımları, evlerin havasını değiştiren aksesuarlar, bahçe ve balkonlara şıklık katan tasarımlar, mutfaklardaki akıllı teknolojiler, eve dair yenilikçi fikirler ve binlerce farklı ürün vitrine çıkarken, fuar kapsamında düzenlenen WGSN etkinliğinde, sektörün 2025 koleksiyonlarına ilham olacak trendler, sektör profesyonelleriyle paylaşıldı. Zuchex 2024’ün bir başka önemli etkinliği olan ZuchXTalks’ta ise 5 panel ve 10 seminerde toplam 22 uzman konuşmacı, e-ticaret, e-ihracat, dijital dönüşüm, gelecek trendleri ve yapay zeka gibi gündemlere ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.


2025’in ilk sektör buluşması HOST Istanbul olacak

Zuchex Fuarı kapsamında düzenlenen panelde, WGSN tarafından 2025 İlkbahar/Yaz sezonu trendlerine dair önemli ipuçları paylaşıldı. Yoğun katılımın olduğu seminerde global trendlerin şekillendirdiği renk paletlerinden kumaş dokularına, sürdürülebilirlik temalarından tüketici beklentilerine kadar geniş bir yelpazede bilgi aktarıldı. WGSN’in trend öngörüleri, sektör profesyonelleri tarafından büyük ilgi gördü ve tasarım dünyasının geleceğine ışık tuttu. Ev ve mutfak eşyaları endüstrisi 2024’ün son buluşmasında Zuchex’te bir araya gelirken, 2025’in ilk sektör buluşması ise HOST Istanbul olacak. 18. Uluslararası Türkiye Ev ve Mutfak Eşyası Üreticileri Fuarı HOST İstanbul, 9 -12 Ocak 2025 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM