İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 80 bin metrekare alana sahip fabrikasında dünyaya başta rüzgâr santralleri olmak üzere çimento fabrikaları, hidroelektrik santraller ve tesisler için parça üreten Gimas A.Ş, 2025 yılında önemli atılımlara hazırlanıyor.
Dünyada ticaret savaşları ile pazar ve piyasa dengesinin bozulduğu, piyasalara yön veren önemli ülkelerin gümrük vergilerini sürekli yükselttiği bir dönemde küresel piyasada sektörünün önemli bir aktörü olma yolunda ilerleyen Gimas, hem büyüme yolculuğunu sürdürüyor hem de yurt dışı yatırımlarını bu yıl içinde devreye almayı planlıyor. 2025 yılında en az yüzde 20 oranında büyüyeceklerini söyleyen Gimas A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Girgin, 2025 yılında yenileme yatırımları için yaklaşık 10 milyon euro’luk yatırım yaptıklarını belirtti.
İzmir’deki tesiste yenileme çalışmaları sürdürüyor
Malta’da da bir tesis kuran Gimas aynı zamanda İzmir’deki tesisinde de yenileme ve geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Girgin, enerji başta olmak üzere geniş bir sektör yelpazesine üretim yaptıklarını ve katma değerli ürün üretmenin verdiği güç ile emin adımlarla büyüdüklerini vurguladı.
Günümüzde hem üretim şekli hem de buna bağlı olarak teknolojinin o kadar hızlı ilerlediğini ifade eden Girgin, “Sürekli bir yenilenme döngüsüne girmezseniz rakiplerinizden hızla geri kalabilir, Pazar payınızı kaybedebilirsiniz. Bu bakışla hem teknolojilerimizi hem de makine parkurumuzu yeniliyoruz. 2025 yılında yenileme yatırımlarımız için yaklaşık 10 milyon euro’luk yatırım yapıyoruz” diye konuştu.
Malta’da yeni fabrika
Yenileme yatırımlarının yanında Malta’da yeni bir fabrika inşaatının sürdüğünü ifade eden Girgin, bu yatırımın ihracat yapan bir firma olarak yurt dışında da üretim yapabilmelerini sağlayacağını ve ihracat anlamında ellerini daha da güçlendireceğini belirtti. 10 bin metrekare alanda inşası devam eden yatırımın bu yılın ortasında üretime başlamasını hedeflediklerini anlatan Girgin, “Malta tesisimizde daha çok yenilenebilir enerji sektörünün ihtiyacına yönelik parça üretimi yapmak istiyoruz. Limana 800 metre uzaklığında, havaalanına da çok yakın olan Malta fabrikamız üretime geçtiğinde global pazarda daha etkin olacağız” dedi.
Almanya’da da bir irtibat ofisi ve depo kurduklarını belirten Girgin, “Her iki yatırımımız ile de hedef pazarlarımıza daha da yakın olacağız. 2024 yılını 30 milyon dolar ihracat ile kapamıştık. 2025 yılında da en az yüzde 20 oranında büyüyeceğiz” dedi. Girgin, yeşil enerji kaynaklarının artık bugünün ve geleceğin üretim modelleri olduğunu, Gimas’ın sadece RES değil biokütle ve hidrojen enerjisi alanında çalışmalar yürüttüğünü de sözlerine ekledi.