Cuma, Ekim 18, 2024

GAGİAD Kültür Sanat Festivali’nde geri sayım başladı

gagiad

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen GAGİAD Kültür Sanat Festivali 2 Ekim’de başlıyor. 

Kültür ve sanatın zengin dünyasını kent halkıyla buluşturmak üzere hayata geçirilen festival, bir hafta boyunca, çağdaş sanat sergilerinden klasik müzik konserlerine, sanatçı söyleşilerinden atölyelere kadar bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. Tarihi Pürsefa Hanı’nda ziyarete açılacak olan “Pür-hayâl” ve “…fakat kalbim seninledir” sergileri ise 28 Ekim’e kadar izlenebilecek.


Klasik müziğin başarılı yorumcuları sanatseverlerle buluşacak

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen GAGİAD Kültür Sanat Festivali, birçok farklı disiplini bir araya getiren çağdaş sanat sergilerini ve klasik müziğin başarılı yorumcularını sanatseverlerle buluşturacak. Gaziantep’i kültür sanat alanında önemli bir merkez haline getirme vizyonuyla hayata geçirilen festival, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenleniyor.


“Festivalin geleneksel hale gelmesini hedefliyoruz”

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, köklü ve zengin bir kültürel mirasa sahip olan Gaziantep’in Türkiye’nin önemli sanayi ve ticaret şehirlerinden biri olmasının yanı sıra “Yaşanabilir Şehirler” listesinde de üst sıralara tırmanmaya başladığını söyledi. Kentin gelişen yapısını kültür ve sanatla birleştirerek şehrin bu alandaki potansiyelini ortaya çıkartmak istediklerinin ifade eden Koçer, “GAGİAD Kültür Sanat Festivali bu anlamda önemli bir eşik. Gaziantep’in bir sanat şehri olabilmesi için önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. Geleneksel hale gelmesini hedeflediğimiz bu festival ile kentimize, kültür ve gastronomi alanındaki bilinirliğe ek olarak ‘sanat şehri’ sıfatını kazandırmayı istiyoruz” ifadesinde bulundu.


Şehrin dört bir yanında klasik müzik tınıları yükselecek

GAGİAD Kültür Sanat Festivali, klasik müzik konserleriyle sanatseverleri şehrin dört bir yanında büyülü bir yolculuğa çıkaracak. Şef Eray İnal yönetimindeki festival orkestrası Çukurova Symphonic Project, Türkiye’nin en önemli tenorlarından Hakan Aysev’in solistliğinde hem klasik müziğin hem de Türk bestecilerin önemli yapıtlarını sunacak. Anadolu Nefesli Beşlisi, zengin repertuarıyla Gaziantep’in farklı noktalarında dinleyicilere klasik müzikle sürpriz karşılaşmalar yaşatacak. Klasik müzik konserleri Klasik Batı Müziği ile Klasik Türk Müziği’ni bir araya getiren “Itrî ve Bach” konseriyle devam edecek. Ertan Tekin (duduk), Murat Aydemir (tanbur), Çağ Erçağ (viyolonsel) ve Selin Nardemir’den (viyolonsel) oluşan orkestra, konserde aynı yüzyılda yaşamış ancak farklı zamanlarda ve mekânlarda sanatlarında zirve yapmış iki büyük müzik adamını, Itrî ile Bach’ı bir araya getirecek.

KAYNAKGAGİAD
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM