Perşembe, Mayıs 16, 2024

En sıcak günlerde tercih şekersiz soğuk içecekler oldu

dış ticaret açığı

Perakende sektörünün alışveriş datasını gerçek zamanlı olarak toplayan ve analiz eden Trendbox, rekor sıcaklıklara ulaşılan günlerde market ve bakkal harcamalarını açıkladı.

Trendbox verilerine göre, geçen yılın en sıcak günleri olan 17-18 Ağustos tarihlerine kıyasla bu yılın en sıcak günleri olan 13-14 Temmuz’da ayran yüzde 21,3, dondurma yüzde 10,2, soda 9,7 oranında daha fazla tercih edilirken, gazlı içeceklerin satışı ise yüzde 6,5 oranında arttı. Bunlara ek olarak, geçen yılın en sıcak günlerine kıyasla bu yıl en radikal değişim şeker tüketiminde oldu. Bu yıl daha çok şekersiz içeceklere rağbet olurken, satışlar geçen yıla kıyasla yüzde 34 oranında artış gösterdi.


“Şekerli içecekler susuzluğu artırıyor”

Trendbox Genel Müdürü Ozan Tezer, en sıcak günleri yaşadığımız bu yaz mevsiminde kendimizi bir nebze olsun ferahlatmak için soğuk içecek ve gıdalara yönelimin arttığını belirtti. Sıcak havalarda şekerli yiyeceklerin ve içecek tüketiminin susuzluğumuzu daha çok arttırdığını söyleyen Tazer, “Şekerli limonata ve kolaların yerini şekersiz içecekler aldı. Geçen seneye kıyasla bu sene şekersiz ürünlere olan talep daha da artış gösterdi. Sıcak havaların devam etmesiyle tüketicilerin şekersiz soğuk içeceklere olan eğilimlerinin daha da artacağını öngörüyoruz” dedi.

KAYNAKTrendbox
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM