Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İzmir Metro A.Ş. işçileri 31 Temmuz’da greve çıkıyor

İzmir Metro grev

İzmir Metro A.Ş.’de toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı ve işçiler, 31 Temmuz’da greve çıkacaklarını duyurdu.

İzmir’de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından olan metro ve tramvayda toplamda 625 çalışanı ilgilendiren İzmir Metro A.Ş. ve İşveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen TİS görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Bu durum üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş. çalışanları grev kararı aldı. Halkapınar Metro A.Ş binası önünde basın açıklaması yapan işçiler, 31 Temmuz saat 05.00’da greve çıkacaklarını duyurdu. 


Demiryol-İş’in sunduğu 11 madde kabul edilmedi

Konu ile ilgili konuşan Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, “11 maddemiz üzerine SODEMSEN’in sendikamıza verdiği teklif taleplerimizi karşılamadığından kabul etmedik. Onlara ‘Enflasyona metro emekçisini ezdirmeyin’ dedim. ‘Asgari ücrete gelen zam oranı her zaman enflasyonun üzerinde, eğer enflasyona gelen zam asgari ücretin üzerinde olursa onu istiyoruz. Asgari ücrete gelen zam enflasyonun üzerinde olursa onu istiyoruz’ diye bildirdim. Bu bizim kırmızı çizgimiz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM