Cumartesi, Temmuz 27, 2024

‘Evlilik Öncesi Programı’ kapsamında, 91 bin gence eğitim verildi

evlilik-nikah

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurmak isteyen gençlerin faydalandığı ‘Evlilik Öncesi Programı’ kapsamında, son 8 ayda 91 bin gence eğitim verildiğini kaydetti.

Programa bugüne kadar 1,6 milyon kişinin katıldığını açıklayan Göktaş, çiftlerin evlilik hayatına hazırlanmalarını sağlamak amacıyla, 2013 yılında Evlilik Öncesi Eğitim Programını hayata geçirdiklerini söyleyerek, biri ‘Eğitici El Kitabı’ olmak üzere; ‘Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri’, ‘Aile Hukuku’, ‘Evlilik ve Sağlık’ başlıklarını içeren toplam 4 kitaptan oluştuğunu belirtti.


“Programa, 1,6 milyon kişi katıldı”

Hazırlanan program ile uzun ömürlü ve sağlıklı evliliklerin tesis edilmesine katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Göktaş, “Eğitimlerle gençlerin evlilik ve aile hayatını bir bütün olarak görebilmeleri, birbirleriyle doğru ve etkili iletişim kurabilmeleri için gerekli temel iletişim ve yaşam becerilerini kazanmalarını sağlıyoruz. Alanında uzman eğiticiler tarafından verilen eğitimlerden evlilik çağına gelmiş ve aile kurmayı amaçlayan her vatandaşımız yararlanabiliyor. Bu kapsamda son 8 ayda 91 bin gence eğitim verildi. Programın yürütülmeye başladığı tarihten bugüne kadar ise Evlilik Öncesi Eğitim Programımıza 1,6 milyon kişi katıldı” ifadelerini kullandı.


“Program geliştirme çalışmalarını da hayata geçireceğiz”

Ailenin korunması ve güçlenmesi için aile odaklı eğitim ve danışmanlık hizmetlerine yönelik faaliyetleri devam ettireceklerine dikkat çeken Göktaş, “Evlilik çağındaki gençlerimizi evlilik konusunda bilinçlendirmek ve sağlıklı yuvaların temellerinin atılmasına destek olmak üzere evlilik öncesine yönelik eğitimlerimizi ülkemiz genelinde daha fazla yaygınlaştıracağız. Ayrıca eğitim içeriklerini zenginleştirmek, daha etkin ve sürdürülebilir eğitimler sunmak amacıyla program geliştirme çalışmalarını da hayata geçireceğiz. Aile eğitimi ve danışmanlık hizmetleri sunan eğitici ve danışmanlarımızın desteklenmesi ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımıza da devam edeceğiz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM