Cumartesi, Temmuz 27, 2024

TEKNOFEST Ankara’da Ege Üniversitesi standına yoğun ilgi

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Ankara’da Ege Üniversitesi standı yoğun ilgi görüyor.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Ankara Etimesgut Havalimanı’nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ege Üniversitesi standı teknoloji meraklılarının yoğun ilgisinin yanı sıra, özel ve kamu kurumlarının temsilcileri tarafından da ziyaret ediliyor.

Ege Üniversitesi standına gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “TEKNOFEST Ankara, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ‘Sen Geleceksin’  mottosu ile düzenleniyor. Başkentimizde kapılarını açan dünyanın en büyük festivalinde, tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, atıştırma üniversitemizin standı bilim ve teknoloji meraklıları tarafından yoğun ilgi görüyor.  Öğrenci ve öğretim üyelerimizden oluşan güçlü takımlarımız, yenilikçi projelerini ziyaretçilere anlatıyor” diye konuştu.


64 takımın 23’ü finallerde yarışma hakkı kazandı

Ege Üniversitesinin fuara özel çalışma gurupları kurarak hazırlandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu sene güçlü bir ekiple burada yerimizi aldık. 64 takımımızdan 23’ü finallerde yarışma hakkı kazandı. Bilimsel ekosistemimizin çıktılarını hem bilim dünyası ile hem de halkımızla buluşturuyoruz. Üniversite üst yönetimi olarak bundan önceki organizasyonlarda olduğu gibi bu etkinlikte de gençlerimizi yalnız bırakmıyor heyecanlarına ortak oluyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM