Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Şu benim yerel yönetim serüvenim…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in görevlendirmesi ile başladığım İzmir Büyükşehir Belediyesi-İZDENİZ YK üyeliğimde dört yıl geride kaldı. İzmir için çalışmak heyecan verici ve bu heyecanı dört yıldır hergün duydum dersem abartmış olmam.

Bu sürede yayın hayatına başlattığımız ve “İzmir’in deniz gazetesi” mottosu ile İZDENİZ bünyesinde yayın hayatına başlattığımız “Mavi Kıta” dört ay sonra üç yaşını dolduracak. Önsözünü Başkan Soyer’in kaleme aldığı, Osmanlı’dan bu yana Körfezdeki ulaşımın macerasını anlatan “Dünden Bugüne Körfezde Ulaşım” kitabını da bu süreçte kaleme alarak İzmir kitaplığına kazandırdık.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in görevdeki ilk 500 gününü anlatan “İlk 500 Gün” dijital kitabının editörlüğünü üstlenmek de onurdu. İzmir’in 35. Belediye Başkanı Soyer’in 3 yılını da 2022 Nisanında 5 günlük tam sayfa bir yazı dizisiyle İzgazete’de kaleme aldım. İzmir’deki pekçok gelişmeyi de çok okunan ulusal düzeydeki mecralarda yansıtmaya çalıştım.

Bunlar kamuoyuna yansıyan boyutu çalışmalarımızın. Elbette içeride kalan, kamuoyuna yansımayan boyutu da var.

                                                                                ✗ ✗ ✗

Yerel yönetimleri üniversitede siyaset ve yönetim bölümündeki “Mahalli İdareler”(Yerel yönetimler) dersimizde tanıdım ilk olarak. Dersleri hem orta öğretimde hem de üniversitede bir yıl arkamdan gelen arkadaşımız Merdan Yanardağ’ın akrabası olan Prof. Halil Nadaroğlu veriyordu. Sadece o kadar değil; Türkiye’nin önde gelen sosyologu Prof. Dr. Mübeccel Kıray hocadan da lisans ve yüksek lisans dersleri aldım. Bunlardan birisi de “Şehircilik” idi.

                                                                                ✗ ✗ ✗

Yıllar sonra 2009’da CHP ilçe ve il örgütünün çağrısıyla Şişli için bir adaylık macerası oldu. Ancak gerçekleşmeyince arkadaşım Gönen Orhan’ın çağrısıyla şirketi üzerinden yürüteceği Silivri ve Antalya-Kepez yerel seçim kampanyasının çekirdek ekibinde yer aldım. Siyasi içerik editörü ve aynı zamanda komple metin yazarı olarak yer aldığım bu eş zamanlı iki kampanyada büyük başarı kazandık.

Silivri’yi AK Partili mevcut belediye başkanının elinden aldık; 12 puan geride başladığımız kampanyada seçimi 6 puan önde tamamladık. Antalya’daki en büyük merkez ilçe olan Kepez’de ise 24 puan farkı 4,5’a indirince hem Büyükşehir’i hem de bitişik Döşemealti ilçesini kazandık. Antalya’da devirdiğimiz Menderes Türel, buna karşın milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı akabinde. Prof. Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir’in Kepez sayesinde alındığını teyit eden demeçler verdi.

İzmir’e yerleşmeden önce de herhangi bir görevim olmamasına karşın Selami Öztürk döneminde Kadıköy’deki yerel yönetime özellikle Moda üzerinden katkılarım oldu.

Kısacası yerel yönetim bağlamındaki birikimlerimizi şimdilerde İzmir’e sunmak keyifli ve aynı zamanda heyecan verici.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar