Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Göztepe, derbide Altay’ı mağlup etti

Trendyol 1’inci Lig’in 4’üncü haftası İzmir derbisine sahne oldu. Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda Altay, Göztepe’yi konuk etti.

Sezona iyi başlayamayan iki İzmir ekibi derbiye temkinli başladı. Topun orta sahada dolaştığı maçın 27’nci dakikasında ikili mücadelede Altaylı Ceyhun Gülselam ile Göztepe’den Ogün Bayrak arasında yedek kulübesine yakın noktada gerilim yaşandı ve Ogün sarı kart gördü. İlk yarıda Göztepe sağ kanattan yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı golsüz tamamlandı.


Net pozisyon değerlendirilemedi

İkinci yarıda Altay’da 55’inci dakikada Caner, yakaladığı gol şansını kaçırdı ancak pozisyonda yardımcı hakemin bayrağı havadaydı. Maçın 62’nci dakikasında ise Göztepe’de Celil Yüksel’in Altay ceza sahasından dönen topa gelişine vuruşu direğe çarpıp dışarı çıktı. Göztepe, en net gol pozisyonunu değerlendiremedi. Sonlara doğru temponun düştüğü maçın uzatma bölümünde Göztepe köşe vuruşu kazandı. 90+6’da sahneye uzun boyu ile çıkan stoper Atınç Nukan, maçı kazandıran golü kaydetti.


Göztepe ilk galibiyetini aldı

Göztepe Atınç’ın kafa golü ile derbiyi kazanan ekip olurken 4’üncü hafta sonunda ilk galibiyetini aldı. Altay ise bu sezon evindeki ilk mağlubiyetini yaşadı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM