Pazar, Eylül 8, 2024

BAYOSB’de GES yapımına başlanıyor

Güneş Enerji Santrali (GES) projesine başlayan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), GES sözleşmesinin imzalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda attı.

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, yıl sonuna kadar GES’i tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Yeşil OSB misyonuna uygun adımları kararlılıkla atmaya devam ettiklerini söyledi.


“Güneş enerji santralini kurarak öz tüketim ihtiyacını karşılayacağız”

Dünya Bankası projesi kapsamında ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde GES’in yapılacağını söyleyen BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, yıl sonuna kadar GES’i tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yeşil OSB misyonuna uygun adımları kararlılıkla atmaya devam ettiklerini dile getiren Telseren, “Dünya Bankası’dan bu yatırımımız için destek aldık. İhale ve sözleşme aşamasını tamamladık. Proje kapsamında; 1,6 MW gücüne sahip güneş enerji santralini kurarak OSB’nin öz tüketim ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji ile karşılayacağız ayrıca bölge otoparklarından bir tanesine elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonu kuracağız” dedi.


Yeşil idari bina projesine başlayacağız

Dünya Bankası Finansmanlı OSB kredilendirme Projesi’nin ilk ihalesi olduğunun altını çizen Telseren, “1,6 MW kapasiteli GES’in iş teslim süresi 6 ay. Yıl sonuna kadar GES’i devreye alarak kendi enerji ihtiyacımızı buradan karşılayacağız. Yeşil OSB sözünün altını doldurmaya, AB Yeşil Mutabakatı kapsamında katılımcı firmalarımızın elini kolaylaştırmaya devam ediyoruz. GES projemiz tamamlandıktan sonra yeşil idari bina projemize başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM