Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ekonomide yeni hafta hareketli geçecek

Ekonomi ve piyasa gündemi

Türkiye ekonomi gündemi, 11-15 Eylül haftasına Hazine ve Maliye Bakanlığı (HMB), 11 Eylül Pazartesi günü, Vergi Kimlik Numarası ve Mükellef Sayıları İstatistiklerini açıklayarak başlayacak. Aynı gün içinde İç İşleri Bakanlığı (İB), Düzensiz Göç İstatistiklerini, Geçici Koruma İstatistiklerini, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ödemeler Dengesi İstatistiklerini, Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemlerini, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını, Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sanayi Üretim Endeksini ve İşgücü İstatistiklerini paylaşacak.

TÜİK, 12 Eylül Salı günü İnşaat Maliyet Endeksini, Ciro Endekslerini ve Perakende Satış Endekslerini yayımlayacak. Yine aynı gün içinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Faktoring Şirketlerine Ait Bilanço Tablolarını, Faktoring Şirketlerine Ait Kar-Zarar Tablolarını, Finansal Kiralama Şirketlerine Ait Bilançoyu, Finansal Kiralama Şirketlerine Ait Kar-Zarar Tablolarını, TCMB, Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini açıklayacak.


TÜİK, Konut Satış İstatistiklerini açıklayacak

TCMB, 13 Eylül Çarşamba günü Sektör Bilançolarını yayımlayacak. Gün içinde TÜİK, Kümes Hayvancılığı Üretimi ve Süt ve Süt Ürünleri Üretim verilerini paylaşacak. 14 Eylül Perşembe günü ise TCMB, Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu, Menkul Kıymet İstatistiklerini, Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini yayımlayacak. Yine aynı gün içinde TÜİK, Girişimlerde Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırmasını, HMB ise Kamu Haznedarlığı İstatistiklerini paylaşacak.

Haftanın son gün iş günü ise TÜİK, Konut Satış İstatistiklerini, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini ve Ücretli Çalışan İstatistiklerini paylaşacak. Yine aynı gün içinde HMB, Merkezi Yönetim Bütçe Denge Tablosunu yayımlayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM