Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Polat Holding, ilk yurtdışı gayrimenkul projesini hayata geçirdi

Gayrimenkul, ticaret ve enerji yatırımlarıyla Türkiye’nin en köklü ve güvenilir markalarından olan Polat Holding, Avrupa’da büyümeye devam ediyor. Holding, Macaristan’da Gayrimenkul Geliştirme projelerini hayata geçirmek için kurduğu PD Real Estate Kft. şirketinin yüzde 50 hissesini de ortaklarından satın aldı. Şirketin yüzde 100 sahibi olan holding, PD Real Estate ile Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de ilk yurtdışı gayrimenkul projesi olan Duna Pearl’ü hayata geçirdi. Konut, otel ve mağaza konsepti ile karma bir proje olan Duna Pearl için 75 milyon euroluk bir yatırım gerçekleştirildi.


“Yeni projeler ile karşınıza çıkacağız ”

Duna Pearl ve City Pearl projeleri ile uzun yıllardır Macaristan’da gayrimenkul geliştirme faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen PD Real Estate Kft Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, Macaristan’da iş yapmanın keyifli olduğunu vurguladı. Yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Yücel, “PD Real Estate Kft.’nin tüm hisselerini devralarak Macaristan’da hayata geçireceğimiz yeni projelerimiz için güzel bir adım attık. Çok yakında gerek Macaristan’da gerekse Avrupa’nın birkaç farklı noktasında yeni projeler ile karşınıza çıkacağız” dedi.


“Avrupa’da gerçekleştireceğimiz projelerin heyecanını yaşıyoruz”

Polat Holding Mali İşler ve Finans Grup Başkanı Oktay Hatırnaz ise “Yurt dışında projeler geliştiren Polat Holding faaliyet gösterdiği alanlarda profesyonel ekibi ve finansman gücüyle Duna Pearl projesini taahhüt ettiği zamanda başarıyla tamamlayarak teslimleri gerçekleştirdi. Credit Europe Bank’tan sağlanan finansman ile PD Real Estate’ in otel ve diğer varlıklarının Polat Holding bünyesine katılması ve önümüzdeki dönemde sektöründe lider bir oyuncu olarak yer alması hedefleniyor. Macaristan’daki ilk gayrimenkul projemizi tamamlamanın gururuyla, bölgede ve Avrupa’nın farklı ülkelerinde gerçekleştireceğimiz yeni projelerin heyecanını yaşıyoruz” cümlelerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM