Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Pujiang İnovasyon Forumu’nda 3,5 milyar dolarlık yatırım toplandı

inovasyon fuarı çin

Shanghai’de düzenlenen 2023 Pujiang İnovasyon Forumu’nda sunulan inovasyon projeleri, 25 milyar yuanlık (yaklaşık 3,5 milyar dolar) yatırım alacak. Sayısı 2 bini aşkın girişimin katıldığı forumda araştırma ekip ve enstitüleri, 3 bin 381 adet inovasyon projesi tanıttı. Söz konusu projeler, toplam 25 milyar yuanlık yatırım taahhüdü aldı. 


10’dan fazla inovasyon projesi

Shanghai’de yerleşik tıbbi gereç üreticisi olan MicroPot yöneticilerinden Zhang Lihong, en son ve modern teknolojilerin klinik tıbbı değiştirdiğini ve bu kez ‘beyin-bilgisayar arayüzü’ ve ‘yapay zekâ’ gibi alanlara odaklı 10’dan fazla inovasyon projesi açıkladıklarını söyledi. Zhang, dünya çapında lider teknoloji uzmanları ile görüş alışverişinde bulunmaktan ve hastaların ihtiyaçlarını gidermeye yönelik özel ve yaratıcı yeni ürünleri onlarla birlikte geliştirmekten mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi.


Risk sermayesi konferansı hayata geçti

Shanghai Bilim ve Teknoloji Komisyonu görevlilerinden Chen Hongkai, Pujiang İnovasyon Forumu’nun ilk kez biyotıp, yapay zekâ ve ileri yapım süreci gibi üç alanda yoğunlaşmış küresel risk sermayesi konferansını hayata geçirdiğini belirtti. Konferans, dünya çapında 500 kadar geliştirme organizasyonu ve 200’ü aşkın yatırım kurumu üzerinden girişimci projeleri topladı.     

“Açık İnovasyon ekosistemi: Küresel Bağlantısallık İçin İnovasyon” teması ekseninde hayata geçirilen 2023 Pujiang İnovasyon Forumu, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Shanghai Kent Yönetimi ortaklığı tarafından organize ve finanse edildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM