Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İzmir Avrupa Caz Festivali başladı

İzmir Avrupa Caz Festivali, dün akşam unutulmaz sanatçıların eşsiz şarkılarıyla birlikte AASSM’ de başladı.


Frank Sinatra geceye değer kattı

Müziğimizin bir dönemine damga vuran, bol ödüllü sanatçısı Ömür Göksel, kolay kolay akıllardan çıkmayacak bir konserle Festivali açtı. Dünya müzik ikonu Frank Sinatra’nın dünyada şarkılarını seslendiren 2 milyon şarkıcının ilk yirmisi arasında yer alan Ömür Göksel, sesi, yorumu ve sahnesiyle Sinatra’yı Festival seyircisi ile buluşturdu. “Caz hakkında her şeyi bilen adam” Ümit Tunçağ’ın Frank Sinatra ile ilgili kısa ve hoş açıklamaları geceye daha da değer kattı.

İKSEV’İN, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Goethe Enstitüsü İzmir, İzmir İtalya Konsolosluğu, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Institut français Türkiye – İzmir ve İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 30. İzmir Avrupa Caz Festivali, konser öncesi katkıda bulunanlara plaket sunulması ve Festivalin afişinin belirlendiği yarışmanın kazananlarının belgelerinin verilmesiyle başladı.


İzleyiciler benzersiz bir nostalji yolculuğuna çıktı

Töreni sunan Ümit Tunçağ daha sonra Zafer Çebi (piyano), Nezih Yeşilnil (bas), Ferruh Arıç (davul) ve Erdoğan Turanlı’dan (saksafon) oluşan Zafer Çebi orkestrasını ve Ömür Göksel’i sahneye davet etti. Ardından iki saat aralıksız olarak coşkulu müzik, ilgin anılar ve anlatılar ile izleyiciler benzersiz bir nostalji yolculuğuna çıktı. Konser sonrasında Ömür Göksel hayranlarına, kitap, CD ve Plaklarını imzaladı.


Müzik şöleni pazartesi gününe kadar devam edecek

İzmir Avrupa Caz Festivali, 18 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 19.00’da İKSEV’de yapılacak “Müzikli Söyleşiler – Cazın Kadın Sesleri” ile devam edecek. Söyleşide Ümit Tunçağ’a cazın büyük isimleri Ayşegül ve Nezih Yeşilnil ile Zafer Çebi eşlik edecek. Söyleşi ilgilenen herkese açık olacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM