Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Oyunseverlerin heyecanla beklediği Gaming İstanbul kapılarını açtı

gaming istanbul

Dünyanın en büyük 8’inci uluslararası oyun ve e-spor etkinliğinden birisi olan Gamingİstanbul (GIST) 22 Eylül 2023’te Yenikapı’daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösterive Sanat Merkezi’nde oyunseverle buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi veiştirakleri Medya A.Ş ile OGEM’in ana sponsorluğunda kapılarını açan Gaming İstanbul 3 gün süreyle 24 Eylül akşamına kadar oyun meraklılarını ağırlayacak.


5 bin ziyaretçiye hizmet verecek

Birçok renkli görüntüye sahne olan Gaming İstanbul, oyun turnuvaları, cosplay yarışmaları, e-spor etkinlikleri, oyun firmalarının stantları, yeni oyun lansmanları ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Üç gün süreyle hergün gelen ilk 5 bin ziyaretçiye verilecek PC Game Pass için oyunseverler sabahın erken saatlerinde yoğun kuyruklar oluşturdular.


Oyun pazarı günden güne büyüyor

Oyun pazarına yönelik değerlendirmeler yapan Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, “Global oyun pazarının büyüklüğü yaklaşık 180 milyar dolar dolaylarında seyrediyor. Geçmiş yıllarda yapılan araştırmalarda Türkiye oyun pazarı büyüklüğü konusunda en son 2020 yılında 1 milyar doların üzerine çıktığı yönünde veriler var. Geçen bu sürede sektörün 1,4 milyar dolar büyüklüğe ulaştığına kesin gözüyle bakıyorum”diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM