Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Çeşme Festivali’nde Dany Brillant coşkusu

çeşme festivali

Çeşme Belediyesi tarafından 21-24 Eylül arasında düzenlenen Çeşme Festivali ile yurttaşlar keyifli saatler geçiriyor. Renkli görüntülerle başlayan Çeşme Festivali’nde ilk gün Fransız Şarkıcı Fransız sanatçı  Enrico Macias  ile buluşan müzikseverler 2’nci günde de müzik ziyafeti yaşamaya devam etti. Çeşme Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen konserlerin 2’nci konuğu Caz ve Akdeniz müziğinin efsanelerinden Tunus asıllı Fransız şarkıcı Dany Brillant oldu.


“Bir dünya devini daha ağırlıyoruz”

Çeşme Festivali’nin 2’nci gecesinde bir dünya devini daha ağırladıklarını ifade eden Çeşme Belediyesi Başkan Oran, “Çeşme Festivalinin çıtasını, Çeşme’de kültür ve sanatın çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz. Çeşme Belediyesi sanatı ve sanatçıyı, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edecek. Ama gözlerini Selanik’te açan o sarı saçlı mavi gözlü devin izinde ve onun gösterdiği yolda, Cumhuriyetimizin temel taşı Atatürk’ün kızları Cumhuriyetin kadınlarına gereken önemi vererek ve geleceğimiz olan gençlere, çocuklara gereken önemi vererek bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu yolda sizlerle beraber yürümekten gurur duyuyoruz. İyi varsınız. Cumhuriyetin ve Kemalist devrimlerin kalesi Çeşme iyi ki var ve hep var olmaya devam edecek” dedi.


Çalgiya İzmir Çeşmeliler ile buluştu

Çeşme Festivali’nde yer alan bir diğer konser ise adını Makedonya ve Bulgaristan’da, ‘telli çalgılardan oluşan küçük fasıl heyeti’ anlamına gelen ‘Calgija’ kelimesinden alan ve Balkan kökleri ile yaşadıkları coğrafyayı müzikle bir araya getiren ‘Çalgiya İzmir’ müzik grubunun konseri oldu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM