Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Şaşal Su Fabrikası, 140 milyon TL’lik yatırımla yenilendi

şaşal su fabrikası açılışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İzDoğa A.Ş. tarafından yenilenerek faaliyete geçirilen Şaşal Su Fabrikası’nın açılış töreni Menderes’in Şaşal Köyü’ndeki gerçekleştirildi. ‘Suya Şaşal denir’ sloganıyla üretime başlayan tesis, İzDoğa A.Ş.’nin Ekim 2022’de İZSU’dan kiraladığı Şaşal su kaynağı, son teknolojilerle donatılarak Türkiye ile yeniden buluştu.

Şaşal Su Fabrikası’nda ilk etapta ayda 750 ml ve 330 ml cam şişe üretimi yapılacak. Pet şişe hattındaki yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla 0,5 litre, 1,5 litre ve 5 litrelik pet şişe dolumu yapılacak.

Fabrikanın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yıkılma noktasına gelmiş olan bu tesisi 140 milyon TL yatırımla, sadece 10 ayda yenileyerek ayağa kaldıran tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Bu açılışla Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında İzmir’e 100 eser kazandırma yolculuğumuzu da başlatıyoruz. Şaşal Su Fabrikası bu 100 eserin ilki. Şaşal Suyu dünyanın en lezzetli en sağlıklı sularından biri. Aynı zamanda Cumhuriyet projesi” dedi.


“Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız”

Tesisteki eski fabrika binalarından birinde yepyeni teknolojilerle donatılmış cam şişe ve beş litrelik pet şişe hattının dün itibarıyla üretime başladığını söyleyen Soyer, şunları söyledi: “Diğer binamızdaki küçük pet şişe dolum ünitemiz ise birkaç ay içerisinde üretime girecek. Her iki ünite de sağlık ve hijyen açısından en yüksek standartlara sahip. Bir hafta önce ruhsatını aldığımız fabrikamız ilk etapta ayda 3 buçuk milyon litre Şaşal Suyu’nu satışa sunacak. Şaşal Su cam şişelerini çok yakında raflarda göreceğimizi müjdelemek isterim. Değerli kardeşlerim Şaşal adını duyduğunuzda bile mutlu oluyorsunuz. Çünkü İzmir’in insanı kadirşinastır. Değerlerini hiçbir zaman unutmaz. Şaşal da o unutulmaz değerlerimizden birisi. Su olmazsa, hayat olmaz. Günümüzde bu çarpıcı gerçekliği çok derinden hissediyoruz. İklim krizinin etkileri artık yaşantımızın her alanında kendisini gösteriyor. Bir yandan sellerle boğuşurken, diğer yandan kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız. İzmir’de bu gerçeği çok önceden görerek, önlemler almaya başladık.”


“Şaşal, suya adını veren marka oldu”

Menderes Belediye Başkanı Erkan Özkan ise, “Menderes için bugün çok özel ve çok güzel bir gün. Yıllar sonra yeniden Türkiye’nin en eski su markalarından birisi olan Şaşal Su halkımızla buluşuyor. İzmir’in bir değeri hayat buluyor. Şaşal, ben de dahil burada bulunan insanların hatta çoğu İzmirlinin geçmişinde iz bırakmış, suya adını veren marka oldu. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen İzmir’e değer katan projeler ile hizmetlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ve ekibine böylesine önemli bir değeri yeniden bizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

şapşal su fabrikası açılışı Tunç Soyer
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM