Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Dijital dünyada olasılıklar metaverse ile keşfediliyor

Türkiye’nin blok zincirine adaptasyonu için rehber işlevi gören “KPMG Perspektifinden Web3” raporunda metaverse’ün oyun ve eğlenceden sosyal medyaya, eğitime ve e-ticarete kadar çeşitli sektörlerde büyük bir devrim yaratma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekiliyor.

Metaverse kavramı, son yıllarda daha sürükleyici ve etkileşimli sanal dünyalar yaratmayı mümkün kılan sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve blok zinciri teknolojilerindeki gelişmeler nedeniyle büyük ilgi kazandı. Bu teknolojik gelişmeler ışığında, metaverse internetin bir sonraki adımı olarak görülmeye başlandı. KPMG Türkiye’nin blok zinciri teknolojisinin faydalarının, kullanım alanlarının, avantajlarının, dezavantajlarının anlaşılması ve sektörlere olan katkısının gelişmesi amacıyla hazırladığı “KPMG Perspektifinden Web3” başlıklı araştırma raporunda metaverse’ün oyun ve eğlenceden sosyal medyaya, eğitime ve e-ticarete kadar çeşitli sektörlerde büyük bir devrim yaratma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekilerek bu yenilikçi teknolojisi hakkında da önemli bilgiler veriliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan KPMG Türkiye Gümrük ve Dış Ticaret Hizmetleri Bölüm Lideri, Vergi Bölümü, Şirket Ortağı Murat Palaoğlu, “Günümüzde birçok şirket ve endüstri, metaverse’ü kullanarak iş süreçlerini iyileştirmeye ve kullanıcı deneyimini zenginleştirmeye odaklanıyor. Ancak tüm inovatif teknolojilerde olduğu gibi bu teknolojide de uzmanların iş dünyasına yapacağı rehberlik büyük önem taşıyor”dedi.


“Geleceği bugünden yakalamayı sağlıyor”

Palaoğlu, “KPMG olarak biz de metaverse evrenine giriş yapmak, hizmetlerini metaverse üzerinden sunmak isteyen tüm oyunculara uçtan uça danışmanlık hizmeti sağlıyoruz” diyerek sözlerinin şöyle sürdürdü:  “Çalışmalarımız kuruluşların metaverse stratejilerinin belirlenmesi, metaverse yetkinlik analizi, üçüncü taraf iş birliklerinin belirlenmesi, risklerin belirlenmesi ve yönetilmesi, metaverse’de çalışan deneyiminin yönetilmesi adımlarını kapsıyor. Blok zinciri teknolojisinin sektörlere olan katkısının gelişmesi amacıyla hazırladığımız KPMG Perspektifinden Web3 başlıklı araştırma raporumuzda da metaverse teknolojisi üzerinden geleceği bugünden yakalamak isteyen şirketlere referans niteliğinde bir başvuru kaynağı hazırlamayı amaçladık.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM