Perşembe, Eylül 19, 2024

Doğa Öncüleri Gençlik Programı’nda, 10 bin çocuk doğa için kolları sıvadı

QNB Finansbank’ın destekçisi olduğu, WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) T.C. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürüttüğü ‘Doğa Öncüleri Gençlik Programı” kapsamında doğal hayatı korumak için hazırlanan projeler Geveze’nin sunuculuğuyla Ulusal Gençlik Konferansı’nda tanıtıldı. 6 farklı ilden 16 okulun ağırlandığı Ulusal Gençlik Konferansı’nda öğrenciler projelerini anlatarak en çok etki yaratan kategorilerinde ödüllerini aldı.

QNB Finansbank desteğiyle WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) T.C. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen ‘Doğa Öncüleri Gençlik Programı’nda geçen yıl 10 bin çocuğa çevre konularında eğitim verildi. Bu eğitimler sonunda çocukların hazırladıkları çalışmalar arasından seçilen projeler Ulusal Gençlik Konferansı’nda en çok etki yaratan kategorilerinde verilen ödüllerin sahibi oldu. Konferansta yazar Defne Ongun Müminoğlu da gençlerle doğa üzerine sohbet etti. 

2022-2023 eğitim döneminde QNB Finansbank desteğiyle yürütülen programda; 10 ilde 10 bin öğrenciye, Sürdürülebilir Gıda ve Gıda Atıkları, Tatlı Su ve Denizler, Biyoçeşitlilik, Yaban Hayatı ve Doğa, Plastikler ve İklim ve Enerji başlıklarında eğitim verildi ve uygulamalı atölyeler gerçekleştirildi. 


“Doğa Öncüleri Gençlik Programı, 27 ilde 2 bin okula ulaşmıştır”

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Ahmet Berber yaptığı açılışında yaptığı konuşmada “Bugün burada doğayı korumanın önemini benimsemiş, bunun için mücadele etmiş, doğa koruma projelerine imza atmış finalist öğrenci ve öğretmenlerimizle bir aradayız. 2019 yılından bu yana Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen Doğa Öncüleri Gençlik Programı, 27 ilde 2 bin okula ulaşmıştır. Doğal Öncüleri Gençlik Programı, gençlerin kendi çevrelerini, sonra da toplumu dönüştürebilecekleri doğa koruma projelerinin gerçekleştirilmesine vesile olmaktadır. Programın yürütücüsü Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na  (WWF) sundukları özverili çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi sunmak isterim. Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan proje destekçisi QNB Finansbank’a da süreçteki destekleri için bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız. Birlikte çalışarak gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabiliriz” sözlerine yer verdi.

QNB Finansbank ev sahipliğinde Kristal Kule’de gerçekleşen etkinliğe, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Ahmet Berber, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli ve QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan katıldı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM