Cuma, Eylül 20, 2024

Tekstilde Ar-Ge ile yeni yollar açıldı

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından düzenlenen 16’ncı İstanbul Hazır Giyim Konferansı, hazır giyim sektörünün tedarik zincirini bir araya getirdi. Etkinliğe stant sponsoru olarak katılan Durak Tekstil’in Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Direktörü Yiğit Durak, Ar-Ge çalışmalarının teknik ürünler segmentinde yeni bir yol açtığını kaydetti. Durak, “Marka bilinirliğimizi artırırken sadece standart ipliklerdeki kalitemizle değil, inovasyon gücümüzle de öne çıkmak istiyoruz” dedi.


“Hazır giyim bizler için büyük bir potansiyele sahip”

Son yıllarda en çok konuşulan konuların başında akıllı tekstillerin ve giyilebilir teknolojilerin geldiğini söyleyen Durak, “Bu yeniliklerin olmazsa olmazı ise iletken iplikler. Bu konuda yaptığımız çalışmaların meyvesi olan Silver Pro ipliğimiz dijital çalışmalar için bir altyapı oluşturacak. Bu ipliğimiz sektörün daha fazla katma değerli gelişimi için temel taşlardan biri olacak ve endüstri profesyonelleri birçok farklı yeni uygulama alanını keşfedebilecekler” diye konuştu. Farklı sektörlere hitap eden geniş bir ürün gamına sahip olduklarını ifade eden Durak, “Hazır giyim ve konfeksiyon segmentleri bizler için büyük bir potansiyele sahip. Hazır giyim alanından daha fazla pay alabilmek için sektörün tüm bileşenlerine AR-GE ile geliştirdiğimiz yenilikçi ürünleri sunmaya odaklandık. Bunun için sanat, teknoloji ve doğa olmak üzere üç saç ayağından oluşan ürün perspektifimizi burada bir kesişim noktası olarak fonksiyonellik ile sunduk. Ürünlerimizin fonksiyonel özelliklerini başta üreticilere olmak üzere, tasarımcılar ve akademi dünyasıyla paylaştık” cümlelerini kullandı.

Toplam cironun %25’i teknik ipliklerden sağlandı

Günümüzde toplam cirolarının yaklaşık yüzde 25’inin teknik ipliklerden sağlandığını açıklayan Durak, önümüzdeki dönemde bu seviyenin daha da yukarıya çıkmasını hedeflediklerini vurguladı. Portföylerindeki geri dönüştürülmüş ipliklerin sağladığı faydaların yanı sıra üretim proseslerinde de çevrenin korunması için gerekli adımların atıldığını vurgulayan Durak, “Moda ve giyim endüstrisindeki nihai kullanıcılar kaliteli ürünler istedikleri kadar bunların artık sürdürülebilirlik kriterini karşılayıp karşılamadığına da dikkat ediyor” dedi.

“Bize miras kalan ilkelerden ödün vermeden gelişmeye devam ediyoruz”

Giyim endüstrisini yarının taleplerine hazırladıklarını söyleyen Durak, şu ifadelere yer verdi: “Sürdürülebilir ürünlerimiz ve üretim prosesimizle dünyamızı ve insan sağlığını korumaya odaklanıyoruz. 50 yıllık köklü bir geçmişe sahip bir firma olarak, kurucularımızdan bize miras kalan ilkelerden ödün vermeden gelişmeye devam ediyoruz. Vizyonumuzu ve misyonumuzu daha iyisini en iyi şekilde yapmak olarak özetleyebilirim. 50 yıl önce balık ağı ipliği üreterek sektörü büyük ölçüde dışa bağımlılıktan kurtaran Durak Tekstil, giyim sektörü dijital bir dönüşüm yaşarken tam da ihtiyaç olan yenilikçi ürünlere odaklanıyor. Bu çerçevede, İstanbul Hazır Giyim Konferansı bu duruşumuzu sergilemek için ideal bir platform oldu.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM