Perşembe, Eylül 19, 2024

ESİAD’dan Cumhuriyet’in 100. yılına özel konser

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), Cumhuriyetin 100. yaşını AB İzmir Filarmoni Orkestrasının konseri ile kutladı. İzmir AB Bilgi Merkezi tarafından, ESİAD ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu iş birliğinde düzenlenen konserde Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki AB İzmir Filarmoni Orkestrası İzmirli sanatseverlerle buluştu. konserde, Dilek Türkan ve Teyfik Rodos sahne alırken, etkinliğin sunumunu Gazeteci-Yazar Nihat Demirkol yaptı. Konserin açılışında konuşmasını yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında; başta hukukun üstünlüğü olmak üzere, evrensel değerlere saygının ve demokratikleşmenin daha da güçlendiği, halkımızın yaşam standartlarının ve toplumsal refahın gelişmiş ülkelerin seviyesine çıktığı, küresel rekabet gücümüzü artırırken sosyal adaletin sağlandığı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin temin edildiği, çağdaş ve bilime dayalı eğitimin eşit şekilde verildiği bir Türkiye için üzerimize düşenleri yapmamız gerekiyor” dedi.


“Cumhuriyeti ileri taşımak sorumluluğumuzdur”

Cumhuriyetin değerlerini daha ileri taşımanın hem borcumuz hem de sorumluluğumuz olduğuna vurgu yapan Zorlu, “Bu duygu ve düşüncelerle bize Cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi. Türk milletinin tarihten gelen azim ve kararlılığının Türkiye’nin ikinci yüzyılına damgasını vurması için daha fazla çalışmak zorunda olunduğunu vurgulayan Zorlu, “Nasıl ki Cumhuriyet Atatürk’ün eseriyse, Cumhuriyetin eseri olduğumuzu, gelecek nesillerimizin Cumhuriyet değerleriyle var olabileceklerini hiçbir zaman unutmayacağız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diye konuştu.


“100. yılı ‘amasız-lakinsiz’ kutlamalıyız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da “Gazze’deki bu dramın, vahşetin durdurulması için, barışın ve oradaki insanların yaşamlarının önemsenerek bu drama daha fazla izin verilmeyerek bir an önce gerekenlerin yapılmasını temenni ediyorum. Ülke bu acıları yaşarken bir yandan cumhuriyetimizin 100. yılını amasız lakinsiz hiçbir şekilde herhangi bir savsaklama, ertelemeye izin vermeden kutlamak, onu yeniden üretmek mecburiyetimiz var. Onun için bu konser çok büyük önem taşıyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ‘Mecbur kalınmadıkça savaş bir cinayettir’ sözleri, savaşın ne kadar kötü olduğunun açık bir ifadesi olarak aklımızdadır. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ mottosu da hem ülke hem de dünyanın ihtiyacı olan barışa dört elle sarılmanın gerekliliğinin kanıtıdır. Cumhuriyetin 100. Yılına sayılı günler kaldı. Bugün aynı zamanda Ankara Antlaşmasının 60. senesi. Bu özel etkinlikle asırlık cumhuriyet mirasımızı gururla geleceğe taşıyoruz. Demokrasinin, egemenliğin, barışın sembolü olan cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM