Pazartesi, Eylül 16, 2024

Gürok Grup, 10 yılda 1 buçuk milyar dolar yatırım yapacak

Sanayi, turizm ve yapı gibi sektörlerde faaliyetlerini sürdüren Gürok Grup, İstanbul’da Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen bir gala ile 75’inci yaşını kutladı. Basın galasında şirketin tarihi, başarı hikayesi, kurum kültürü, değerleri, gelecek vizyonu ve yatırım planları paylaşıldı.

1948 yılında Kütahya’da kereste ticareti ve imalatıyla faaliyetlerine başlayan Gürok Grup, bugüne kadar; sanayide kerestecilik, madencilik, seramik, porselen, cam, kiremit üretiminden turizm gibi sektörlere kadar gösterdiği faaliyetlerle Türkiye’de üretim, sanayi ve turizmde dünya markaları yaratma hedefiyle ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

İstanbul’dan dünyaya

Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, “Önümüzdeki 10 yılda 1,5 milyar dolar yatırım planımız var. Bugün Kütahya’dan Maldivler’e, Antalya’dan Burdur’a, İstanbul’dan New York ve Milano’ya kadar tüm markalarımıza hayat veren 5 bin Gürok çalışanımızla geleceğe heyecan ve umutla bakıyoruz” dedi.

“Ülkemizin tanıtımına katkı sağlıyoruz”

Şirketin sanayi, turizm ve yapı sektörlerindeki uzmanlık alanlarını genişleterek Türkiye’yi ileriye taşıyan projeleri hayata geçirdiğini belirten Argat, “Sanayide dünden bugüne taşıdığımız tecrübemizi inovatif tasarımlarla destekliyor ve yerli üretimle ihracat yapıyoruz. Var olduğumuz her sektörde yeniliğin ve cesaretle yapılan işlerin öncüsüyüz. Turizmdeki 30 yılı aşkın deneyimimizi yurt dışı destinasyonlara taşıyarak ülkemizin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Gürok Grup olarak geçtiğimiz son 10 yılda faaliyette olduğumuz sektörlerde şirketlerimizin büyüme, AR-GE ve inovasyon gibi ihtiyaçlarına yönelik toplam 1 milyar dolar yatırım yaptık” diye konuştu.

“RYG Makine ile bu sektördeki yatırımlarımızı güçlendirdik”

Gürok Grubun tarihçesinden bahseden Argat, “Şirketimizin ilk dönemine baktığımızda Kütahya’da kereste ticareti ve imalatıyla başlayan bir serüven görüyoruz. Yıllar içinde bu alanda Türkiye’de liderliğe ulaştık. Ardından ilk turizm yatırımımız olan Gül Palas 1 otelini Kütahya’da açtık. Ardından 1972 yılında Değirmisaz Kömür İşletmeleri ile madencilik sektörüne ilk yatırımımızı gerçekleştirdik. 1981 yılında da Kiremit yatırımımızın ilkini hayata geçirdik. 1985 yılında seramik ve porselen sektörüne adım attık. Bu adım şirket için yeni ve farklı bir alana girmek demekti. Bizi bugünlere getiren heyecan ve keşfetme merakının nereden geldiğini tarihimize bakınca daha net görüyoruz. 1989 yılında ise RYG Makine ile bu sektördeki yatırımlarımızı güçlendirdik.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM