Pazartesi, Eylül 16, 2024

EGİAD, Cumhuriyet’in 100. yılını coşkuyla kutladı

SEZA NUR ALPDÜNDAR


Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Cumhuriyetin 100’üncü yılında dev bir organizasyona imza attı. Türkiye’nin 100’üncü yaşı onuruna Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ekinlik kapsamında Cem Adrian, Olten Filarmoni Orkestrası eşliğinde sahne aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı etkinlikte aynı zamanda sosyal sorumluluk projesine de katkı sağlandı. Bine yakın davetlinin katıldığı organizasyonda üye bağışları, sponsorluk bedelleri ve EGİAD bütçesi ile Urla’daki EGİAD Ortaokulu’na spor salonu yaptırılacağı açıklandı.

Etkinliğin açılışında konuşan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Bir daha hiç ayrılmamak üzere birbirine kenetlenen, birlikten doğurduğu kuvvetle de bugünlere gelen Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutluyoruz” dedi. 

“Bütünleştirme ve büyütmeye odaklandık”

EGİAD’ın 33.yılı içinde olduklarını vurgulayan Yelkenbiçer, içinde bulundukları dönemde bütünleştirme ve büyütmeye odaklanmış durumda olduklarını belirterek, “Bizim için “bütünleştirmek”, herkesin bir ucundan çekiştirdiği “küçük olsun bizim olsun” devrinin kapanıp, iş birliği ve güç birliğinin kazanmasını sağlamak anlamına geliyor. Yalnız derneğimiz özelinde değil, hukukun tartışılmaz üstünlüğü ve güçlendirilmiş kurum ve çağın gerektirdiği kurallarıyla, laikliğiyle, cinsiyet-dil-din-ırk farklılıklarının gündeme dahi gelmeyeceği seviyede eşitliğiyle, ülkemiz için de bütünleşme istiyoruz. “Büyütmek” tarafında da dokunduğumuz her şeye değer katmak, çalıştığımız tüm alanları hem daha sürdürülebilir hem daha rekabetçi kılmak için uğraşmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Katılımcılığı da büyütmeliyiz, yaratıcılığı da. Doğru yönetişimi de büyütmeliyiz, gelirde adaleti de. İklim farkındalığını da büyütmeliyiz, herkesin erişebileceği adil, çağın gerektirdiği eğitimi de. Nezaketi de saygıyı da. Birbirimizi daha fazla dinlemeyi de” diye konuştu.

Destekler EGİAD Ortaokulu’na aktarılacak

Konser bağışı ve sponsorluklarının EGİAD bütçesi ile desteklenerek başarıdan başarıya koşan EGİAD Ortaokulu Voleybol Takımı için Spor Salonu’nun yapımına aktarılacağını da açıklayan Yelkenbiçer, spora ve sporcuya el uzatmanın milli bir görev olduğunu dile getirdi.

Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin 2003 yılında üye bağışlarıyla Urla’da inşa ettirdiği okulla gönül bağları olduğunu ve desteklerinin her daim olduğunu dile getiren Yelkenbiçer, “Devlet okulu olarak faaliyet gösteren okula 2017 yılında bilgisayar laboratuvarı kuran EGİAD, son yıllarda voleybol takımına destek vermeyi sürdürüyor. Ülke çapında dereceler alan, şampiyonluklar kazanan takım, bunu imkansızlıklarla, altyapı eksiklikleriyle başarılar yakaladı. Okula spor salonu yaptırma amacıyla birleşince, 100. Yıl etkinliğimiz daha anlamlı hale geldi. İmkansızlıklar içinde sporda başarı kazanmak için çalışan çocuklarımıza destek olmak Cumhuriyet’in ruhuna yakışır bir girişim olacak. Bir okulun eğitim kalitesini arttırmak bile önemli. Bu proje geçmiş dönemlerdeki üyelerimizden bize geçen, okulla ilgili aidiyet duygusunu yeni üyelerimize kazandırmak konusunda da büyük fayda sağlayacak. Genç üyelerimize de eğitim için destek vermenin gururunu yaşatmak amacındayız” dedi.

EGİAD Yönetim Kurulu’nun spor salonu yaptırma kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin alındığını anlatan Yelkenbiçer, “Yaptıracağımız salon da çadır tipi olacak ama çelik konstrüksiyonlarla desteklenen oldukça sağlam bir yapı hazırlanacak. Bunun için gerekli tüm araştırmaları yaptık, farklı firmalardan fiyat tekliflerini aldık. 4 milyon liralık bir maliyet öngörüyoruz. Çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim almasını istiyoruz. Ülkemizin geleceğinin gençlerde olduğunun bilincindeyiz. Bütün çabamız onları geleceğe hazırlamak için. Elimizdeki tüm imkanları zorlayarak çocuklarımızın ve gençlerimizin çağımıza yakışır imkanlarla eğitim alacağı koşulları yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Ülkemizin kalkınmasında başarılı çalışmalarınıza devam edeceğinize inanıyorum”

Cumhuriyet’in demokrasi, hukukun üstünlüğü, laiklik ve tam bağımsızlık gibi değerlerin üzerine inşa edildiğini aktaran İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de “Atatürk o nedenle “Cumhuriyet Fazilettir “demiştir. Bugün, Atatürk’ün koyduğu çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefi doğrultusunda 100 yılda elde ettiğimiz tüm kazanımları Cumhuriyet’e ve onun temsil ettiği değerlere borçluyuz. Bu kazanımlara sahip çıkmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğu ve aslî görevidir. Atatürk’ün çağdaş uygarlık hedefine, demokrasi, laiklik ve hukukun üstünlüğü başta olmak üzere Cumhuriyet’in temel değerlerine aklı ve yüreği ile bağlı aydın iş insanlarının yuvası olan EGİAD her zaman bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmektedir” dedi.

Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: “EGİAD aynı zamanda toplumsal sorumluluk bilinci yüksek, çevresinde olup bitenlere her zaman duyarlı her zaman soruna değil çözüme odaklanan ve yeniliklere açık bireylerden oluşan bir düşünce kuruluşudur.  Bir yandan tecrübeye önem verirken diğer yandan gençliğin dinamizmini çok iyi bir şekilde kullanıyorlar. Danışma Kurulu Başkanlığını yapmaktan onur duyduğum EGİAD, Cumhuriyetin temel değerlerine bağlılık ve çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda tam 33 yıldır takip ettiği tavizsiz çizgisi ile örnek bir sivil toplum kuruluşudur.  Kurucu başkanından başlayarak bugün arkadaşlarıyla birlikte görevi üstlenen Alp Avni Yelkenbiçer’e kadar bu ilkeleri titizlikle koruyan bütün başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine huzurlarınızda teşekkür ediyor ve hepsini içtenlikle kutluyorum.  EGİAD’lı kardeşlerim sizlere güveniyor ve bu bayrak yarışında Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da kentimizin ve ülkemizin kalkınması ve refahı yolunda başarılı çalışmalarınıza devam edeceğinize inanıyorum.  Atatürk, ‘Umutsuz durum yoktur. Umutsuz insan vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim’ demişti. Sizler de ‘ülkemizin geleceğine inanıyoruz’ şeklinde ifade ettiğiniz duruşunuzun hakkını sonuna kadar veriyorsunuz.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM