Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Tariş, üzüm fiyatlarını güncelledi

Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, 2023 yılına ait ç.k üzüm alım avans fiyatlarını kalite bazında güncellediklerini açıkladı. Baz 9 numara ç.k üzüm alım fiyatının 65 TL’ye çıktığını söyleyen Türker, Birliğin tüm imkanlarını kullanarak üretici ortaklarının memnuniyetini sağlayacak bir fiyat belirlediklerini ifade etti.


“İç-dış piyasa fiyatlarını göz önünde tuttuk”

Fiyat artırımına dair konuşan Türker, “Her zaman olduğu gibi bu sene de ç.k üzüm fiyatını belirlerken Türkiye ve dünya ç.k üzüm rekolte miktarı ile iç ve dış piyasa fiyatlarını göz önünde bulundurduk. Belirlediğimiz avans alım fiyatı ile üretici ortaklarımızın memnuniyetini sağlamaya çalışırken bir yandan da Birliğimizin sürdürülebilirliğini korumaya çalıştık” dedi. Türker, “Ülkemizde Kooperatifçiliğin en başarılı örneklerinden biri olan Birliğimizin güvenle geleceğe taşınabilmesi için istikrar ve tecrübeye ihtiyaç vardır. Hizmet bizden takdir ortaklarımızdan” diye konuştu.

Kalite bazında ç.k üzüm alım avans fiyatları son güncellemeyle birlikte 7 numara 55 TL; 7 buçuk numara 57,50 TL; 8 numara 60 TL, 8 buçuk numara 62,50 TL; 9 numara 65 TL; 9 buçuk numara 67,50 TL; 10 numara ve bandırmasız 70 TL oldu.

KAYNAKTariş
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM