Cuma, Eylül 20, 2024

Merkez Bankası’ndan faiz oranları için revizyon kararı 

Politika faizini ekim toplantısında 500 baz puan artıran Merkez Bankası, reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto ve avans faiz oranlarını da 500 baz puan yükseltti.

Resmi Gazete’nin bugünki sayısında yayımlanan kararda; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranları ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarıyla ilgili değişikliğe gitti. Reeskont ve Avans İşlemlerinde Uygulanacak Faiz Oranlarının Tespiti tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Faiz oranı yıllık yüzde 35,75 oldu

Alınan kararda, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 35,75 oldu. Avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 36,75 olarak saptandı.

Öte yandan karar Resmi Gazete’de şu şekilde yayımlandı;

“Bankamızca vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 35,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 36,75 olarak tespit edilmiştir. Belirlenen bu oranlar yayın tarihinde yürürlüğe girer.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM