Pazartesi, Eylül 16, 2024

Rekabet Kurulu’ndan 3 ilde çimento ve beton şirketlerine soruşturma

Rekabet Kurumu

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya’da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüsler hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı. 

Rekabet Kurulu’ndan yapılan açıklamada çimento ve hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren teşebbüslerin birlikte fiyat belirlemek ve bölge/müşteri paylaşımı yapmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla” soruşturma açıldığı belirtildi”denildi. 


Hatay ve Malatya illerindeki şirketlere soruşturma 

Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada, “Rekabet Kurulunun 19.10.2023 tarihli toplantısında, Hatay ve Malatya illerinde çimento ve hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren teşebbüslerin birlikte fiyat belirlemek ve bölge/müşteri paylaşımı yapmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla” soruşturma açıldığı belirtildi.

Açıklamada Hatay ilinde faaliyet gösteren; OYAK Çimento, Çimko Çimento, Ceyhan Hazır Beton, M.M. Tiftik Kardeşler, Ekintaş İnş. San, Kadir Soylu Beton Demir, KÇS Kahramanmaraş Çimento ve Filitoğlu İnşaat soruşturma açıldığı dile getirildi.

Hakkında soruşturma açılan Malatya ilinde faaliyet gösteren şirketler ise; Acemoğulları Beton,Betontek Yapı Elemanları, Çınarlar Beton, Çimbeton, Çimko Çimento, Çimya Çimento, Erva Hazır Beton, Kavuksan İnş. Beton, Mabetaş Malatya Beton, Recydia Atık Yönetimi olarak sıralandı.

Açıklamada, “Teşebbüsler hakkında soruşturma açılmasına, 19.10.2023 tarihli 23-49/936-M(1), 23-49/936-M(2) sayılı ve 26.10.2023 tarihli 23-50/982-M sayılı kararlar ile karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Ankara’da bulunan şirketlere soruşturma

Açıklamanın devamında, “Rekabet Kurulu 19.10.2023 tarihli toplantısında, Ankara’da faaliyet gösteren bazı hazır beton üreticilerinin iş gücü pazarına yönelik rekabeti kısıtlayıcı anlaşma/uyumlu eylem yoluyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla;Baştaş Hazır Beton Sanayi ve Ticaret AŞ,Birlik Hazır Beton ve Yapı AŞ,Güven Grup Hazır Beton Hafriyat İnşaat Madencilik Petrol Nakliyat Ticaret Ltd. Şti., Kandemir Beton İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ, Kocalar Hazır Beton ve İnşaat Malz. Nak.Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ,Limmer Beton İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Oyak Çimento Fabrikaları AŞ,, Limak Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Ozan Hazır Beton İnşaat Madencilik Nakliye Petrol Otomotiv Kuyumculuk Ticaret AŞ, Polat Hazır Beton ve Beton Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret AŞ, Uysal Beton İnşaat Nakliyat, Hafriyat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, SY Ankara Hazır Beton İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.,Votorantim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Yiğit Hazır Beton Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. YuBet İnşaat Petrol Nakliye, Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Zirve Gurup Hazır Beton İnşaat Petrol Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ, hakkında soruşturma açılmasına, 23-49/937-M sayı ile karar vermiştir” denildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM