Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Megapol Group’tan ‘iflas etti’ haberlerine sert yanıt 

Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, çeşitli medya organlarında çıkan Megapol Group, hakkında çıkan iflas haberlerini yalanladı


İzmir’in inşaat devleri arasında yer alan Megapol Group, 27 Ekim 2023 tarihinde İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Megapol Yapı için verdiği ikinci iflas kararı aldığı yönünde haberler çıkmasının ardından iddiaların asılsız olduğuna dair bir açıklama yayımladı. Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir tarafından yapılan açıklama metninde; bahsi geçen “Tasfiye Halinde Megapol Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi”, Megapol Group şirketlerinden biri değildir” denildi. 

Gökdemir’in yaptığı açıklamanın devamında , “Şirket, 1 Ekim 2002 tarihinde tasfiyesine karar verilmiş, yasal olarak ismi “Tasfiye Halinde Megapol Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi” olup, sermayesi bin TL’dir.Bu şirket İzmir Konak’taki “Pirinç Center” inşaatını kat karşılığı şeklinde tamamlamıştır. Ancak arsa sahiplerinin hak edilen bağımsız bölümün devrini, teslimin gecikmeli olduğunu iddia ederek yapmamaları ve gecikme tazminatı talebiyle mahkemeye gitmeleri nedeniyle, karşılıklı davalar 20 yıldır sonuçlanmamıştır. Bu 20 yıllık süreçte Yargıtay şirket lehine ve aleyhine ilgili mahkemenin aldığı kararları bozmuştur. Yargı süreci halen devam etmektedir” denildi. 

“Bünyemizde bulunan şirketler arasında değildir” 

Megapol Group bünyesinde bulunan bir şirket olduğu öne sürülen şirketin topluma yanlış lanse edildiği belirtilen haber hakkında yapılan açıklamada, “Tasfiye Halinde” bölümü çıkarılarak, iflasına karar verilen şirketin Megapol Group şirketi olduğu algısı yaratılmaya çalışılmıştır. Ayrıca haberde, iflasına karar verilen şirketin “Megapol Group” şirketlerinden biri olduğu vurgulanarak, iflas kararı ile “Megapol Group”un iflas ettiği düşüncesi oluşturmak istenmektedir.bin TL sermayeli, “Tasfiye Halinde Megapol Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi”, Megapol Group şirketlerinden biri değildir” ifadelerine yer verildi. 

Gökdemir’in tek ortak olduğu Megapol Emlak Yatırım A.Ş’dir

Açıklamanın devamında, “ İflasına karar verilen şirket ile ilgisi bulunmayan Selim Gökdemir’in tek ortağı olduğu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak münferiden temsil ettiği Megapol Emlak Yatırım A.Ş.’nin sermayesi 110 milyon TL’dir” açıklamasında bulundu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM