Pazartesi, Eylül 16, 2024

Meteoroloji’den İzmir’e ‘şiddetli yağış’ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteorolojik uyarılar veya değerlendirmeler, ‘Meteorolojik Uyarı Bölümü’nde Türkiye’nin batı kesimlerde yerel şiddetli yağış beklenildiğine dair uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, 11 Kasım itibarıyla gök gürültülü sağanak yağış olacağı belirtilirken İzmir ve çevre illerin yaşanacak olumsuz hava koşullarından etkileneceği, sel ve su baskınları, ulaşımda aksamalar olacağı konusunda hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;  “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzeyinde, 11 Kasım 2023 Cumartesi günü İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor” denildi. 

Sel ve su baskını uyarısı 

Açıklamanın devamında ise, “Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri yer aldı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM