Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İş’te Dijital Kadınlar ‘yapay zeka’ temasıyla fark yarattı

İş'te dijital kadınlar

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (Junior Chamber International/JCI) İzmir Şubesi’nin dönem başkanı Elif Çakmak’ın 2018’de başlattığı ‘İş’te Dijital Kadınlar Projesi’ bu sene de girişimci kadınların yeni beceriler edinmesi ve potansiyellerini geliştirmesi hedefiyle başarıyla tamamlandı.

Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, sabah saatlerinde başlayarak tüm gün boyunca devam etti ve 2 atölye çalışması, 11 eğitim oturumu ve 2 ilham veren kadınlar oturumu içeriyordu. Bu yıl etkinlik içeriği, önceki yıllardan ayrı olarak, girişimci kadınların teknoloji trendlerini ve dijital dünyanın gücünü daha aktif kullanmasını sağlamak adına ‘yapay zeka’ konusu etrafında oluşturuldu. Bu kapsamlı etkinlik 27 firma sponsorluğunun desteği ile gerçekleşti.


70 girişimci kadının başvurusu kabul edildi

Yaklaşık 100 girişimci kadının başvuru yaptığı etkinliğe 70 girişimci kadının başvurusu kabul edildi. Farklı alanlarda girişimleri ve/veya girişim fikirleri olan kadınlar gün boyu katıldıkları eğitimler, atölye çalışmaları ve paneller ile kendi girişimlerine değer katacak bilgiler ve tecrübeler edindi. Yapay zeka destekli içerik oluşturma atölyesi ile pratik yapay zeka kullanımı konusunda tecrübe kazanıp, oluşturdukları içerik ve görsellerin sunumunu gerçekleştirdiler. Sunumların ardından jüri tarafından 1., 2. ve 3. seçilen katılımcıya Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi katkılarıyla hazırlanmış ödül verildi.

İş’te Dijital Kadınlar Projesi, bugüne kadar ortalama 600 girişimci kadının hayatına etki etti. Proje genelinde toplamda 42 eğitim gerçekleşti. Ayrıca, projenin başlangıcından bugüne kadar ki 7 yıllık sürecinde 1 lansman, 9 panel ve 11 atölye çalışması düzenlendi.


Ücretsiz olarak sunulan eğitimler ele alındı

Proje programı kapsamında, dijital pazarlama, e-ticaret, yapay zeka destekli içerik oluşturma ve çeşitli atölye çalışmaları gibi konular, ücretsiz olarak sunulan eğitimlerde ele alındı. Proje, sektörde uzmanlaşmış konuşmacılar eşliğinde, ilham veren kadın girişimcilerin başarı öykülerini de içeren zengin bir içerik sunarak katılımcılara değerli bilgiler aktarılmasını sağladı.

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği İzmir Şubesi Başkanı Bülent Kahraman, İş’te Dijital Kadınlar Projesi 2023’ün direktörleri Percihan Zengin, İrem Sönmez Şahin ve Selen Günaydın ve Mentorleri Güzin Erdoğan ve Hava Kübra Kısa da atölye çalışmaları, eğitim oturumları ve ilham veren kadınlar oturumları sonucunda 2018’den beri kadın girişimcilerin kendi işlerini geliştirip dijitalleşmelerine ek olarak bu sene yapay zeka uygulamalarıyla rakiplerinden bir adım öne geçerek gelişimlerine katkı sağlamaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM