Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İzmirli iş kadınlarından Cumhuriyet’e yakışır kutlama

İzmirli iş kadınları Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yılı’nı Atatürk’e minnet ve şükranlarını dile getirerek kutladılar. Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri (BASİFED) bünyesinde faaliyet gösteren İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) ile Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) birlikte düzenlediği Cumhuriyet kutlamasında, iş kadınları söyleşilerle ve vals yaparak Cumhuriyet değerlerinin önemini bir kez daha dile getirdiler. 

İzmir Arena’da yapılan gecede Gazeteci Yazar Umur Talu, Banu Köstem Cumhuriyet kazanımları ile ilgili bilgilendirme yaparken, İş Kadını Sevgi Özyurt ise Cumhuriyet sayesinde erkek egemen sektörde başarıya nasıl ulaştığını anlattı. 9.Sınıf öğrencisi Irmak Kalkan da Cumhuriyet’in 100. Yılı ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. 

Gecenin açılışında konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, Cumhuriyeti kurarak gençlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e minnettar olduklarını söyledi. Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacaklarını belirten Aşkıner, Cumhuriyet kazanımlarını özellikle kadınların çok iyi bildiğini ve her zaman mücadele edeceklerini kaydetti.

“Kadınsız Cumhuriyet düşünmedi”

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin ise ‘Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kadın olmadan düşünmediğini söyledi. Sezgin, “Bizler de bugün cinsiyet meselesi konuşmadığımız, cinsiyetin mesele olmadığı, toplumun her bireyinden eşit olarak faydalandığımız bir gün her şey eşit ve adaletli olacak. Yarın için en iyi hazırlığımız bugün elimizden gelenin en iyisini yapmak olacak” dedi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM