Cuma, Eylül 20, 2024

Bütçe görüşmeleri 24 Kasım’da tamamlanıyor

Ekonomi ve piyasa gündemi

Türkiye’de 20 Kasım ile başlayan hafta yoğun bir ekonomi gündemiyle geçecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 26 Ekim’de başlayan bakanlık ve kurumların 2024 yılı bütçe görüşmeleri 24 Kasım Cuma günü tamamlanacak.

Komisyonda, kamu idarelerinin 2024 yılı bütçelerinin görüşme takvimi ise şöyle: 20 Kasım Pazartesi günü Dışişleri Bakanlığı, 21 Kasım Salı günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 22 Kasım Çarşamba günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 23 Kasım Perşembe günü Adalet Bakanlığı, 24 Kasım Cuma günü ise Cumhurbaşkanlığı. Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin maddeleri de 24 Kasım Cuma günü ele alınacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 20 Kasım Pazartesi günü Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi’ni açıklayacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise İklim İstatistiklerini paylaşacak.

TÜİK, 21 Kasım Salı günü Yapı İzin İstatistikleri, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi ve Motorlu Kara Taşıtları verilerini duyuracak. Aynı gün içinde TCMB Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini açıklayacak. 22 Kasım Çarşamba günü TÜİK Tüketici Güven Endeksi ve İşgücü Girdi Endekslerini paylaşacak. TCMB 23 Kasım Perşembe Menkul Kıymet İstatistikleri, Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksini açıklayacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) aynı gün içinde Tüketici Kredilerine İlişkin İstatistikler ve Kredi Kartı Harcamalarına İlişkin İstatistikleri paylaşacak. 24 Kasım Cuma günü ise TÜİK Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini duyuracak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM