Cumartesi, Temmuz 27, 2024

“İzmir’i Akdeniz ve Ege’nin lider kenti yapacağız”

ENSAR ÇIRAK

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olabilmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa eden Dr. Buğra Gökçe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’na dosyasını sunarak CHP’den aday adaylığını ilan etti. Geçmişinde İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreterliği de bulunan Gökçe, hedeflerinde CHP’nin iktidar yüzyılı değişimi çabasına katkı sunmak olduğunu söyledi. Gökçe, “Hedef İzmir’i sadece Türkiye’nin değil, geniş Akdeniz ve Ege kıyılarında, bu havzanın da lider kenti yapmak” dedi.

Belediyecilik geçmişi dışında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Gazi Üniversitesi gibi kurumlarda Yüksek Şehir Plancısı görevinde de bulunan Gökçe, “İzmir’in her köyüne adım atmış, her köşesine, her mahallesine hizmet etmek için çaba sarf etmiş bir süreçten geliyorum. İktidarı kurmak görevine talibiz, İzmir’de bunun köşe taşlarını döşeyeceğiz. İzmir örnek olacak. İzmir, yüzyılın değişimine güç verecek” diye konuştu.

“Kamusal alanları çoğaltmak vazifemiz”

Deprem, kentsel dönüşüm, ulaşım ve altyapı konularında doktorası olan bir şehir plancısı olduğunu vurgulayan Gökçe, “Buradan ilan ediyorum: Hizmette çok büyük bir yarışın içerisine gireceğiz. Dünyadaki en iyi şehircilik örnekleriyle, örnek projelerle sadece Türkiye’de değil, dünyada adı yıldız gibi parlayan bir belediyeciliği İzmir’den inşa edeceğiz. İzmir’in karşı karşıya olduğu deprem, altyapı, kentsel dönüşüm, ulaşım gibi sorunları çözmek için büyük emek vereceğiz. Kamusal alanları çoğaltmak; depreme dirençli bir kent için vazifemiz, katılımcı bir sosyal demokrasiyi var etmek, ülkeye demokrasiyi getirmek için de görevimiz. Şeffaf belediyecilik ilkeleriyle yeni bir şehircilik anlayışını kurmak için de öncü olacağız” ifadelerine yer verdi.

“Kiralık sosyal konut üretimi için modeller inşa edeceğiz”

Konut ve barınma krizlerini çözmek için de yaratıcı çözümler üreteceklerini kaydeden Gökçe, “Dezavantajlı grupların düşük faizli, uzun vadeli kredi ve finansman olanaklarına kavuşabilmesi için çözüm modellerini hükümetin önüne koyacağız. Bankacılık, sigortacılık sektörleriyle işbirliği yapacağız. Kamu kurumlarının konut ve barınma haklarını koruyarak rantiyeye hizmet eden lüks konutlar değil, halk için arsa, konut üreten, çeşitli tiplerde kiralık sosyal konut üretmesini sağlayan modelleri İzmir’de inşa edeceğiz. Halkı ev sahibi yapan, İzmirlilerinin makul fiyatlarda kirada oturması için çalışan konut üretimi için kredi sağlayacak kurumları çeşitlendiren, yurtiçi ve yurtdışı finans olanaklarını İzmir için seferber eden bir belediye olacağız” cümlelerini kullandı.

“Şehirlerimize deprem direnci kazandırmak zorundayız”

21’inci yüzyılın tekniklerinden ve imkanlarından yararlanmak zorunda olduklarını dile getiren Gökçe, “İzmir’e 21’inci yüzyıla yakışır çözümler sunacağız. İklim kriziyle mücadele İzmir’in öncelikli bir mücadele alanı. İzmir’in ekolojik varlığını korumak, sürdürülebilir kalkınma ile gelecek kuşaklara büyük bir miras bırakmak yükümlülüğündeyiz. Şehirlerimize deprem direncini kazandırmak zorundayız. İzmir’in ulaşım, altyapı, deprem güvenliği, konut krizi gibi problemlerini de ciddi biçimde göz önüne alacağız. Öneriler geliştireceğiz, projeler üreteceğiz, çalışacağız, çalıştıracağız, yapmayanları zorlayacağız, deşifre edeceğiz, illa ki çözüm bulacağız” dedi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM