Cumartesi, Temmuz 27, 2024

“İzmir’in sorunlarını çözmeye talibim”

FİLİZ EROL

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye (İZBB) Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den aday adaylığını açıkladı. Batur, “1994 yılında İzbeton Genel Müdürlüğü’nde bu kentte yerel yönetici olarak başladım. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olarak yola çıkıyorum. İzmir’in sorunlarını herkesten iyi bilen biri olarak çözmeye talibim” dedi.

“CHP’deki değişim toplumda enerji yarattı”

2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için İzmir’de adı öne çıkan iki isimden biri olduğunu hatırlatan Batur, “Ancak partim beni Konak Belediye Başkan için görevlendirdi. Konak’ta geçen 5 yıla yakın sürede pek çok projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu, Konaklıya hizmet etmenin gururunu yaşadım. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında CHP’de değişim yaşandı. Değişimin yaklaşan yerel seçim öncesinde toplumda bir sinerji ve enerji yarattığı açık. Albert Einstein, ‘’Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir’’ diyerek değişimin kaçınılmaz bir süreç olduğunu belirtti. Ben de başlayan değişim sürecinde bugün İl Başkanlığı’na İZBB Başkanlığı’na aday adaylık başvurumu yapmış bulunmaktayım” diye konuştu.

“Kronikleşen sorunları artık şehrin gündeminden çıkaracağım 

İzmirlilerin ne şikâyeti varsa onları çözecek hem bilgi birikimi hem de tecrübeye sahip bir mimar olarak hizmete hazır olduğunu vurgulayan Batur, “İzmir’de doğmuş büyümüş burada oturan ve göçmen ataları olan biri olarak kenti kucaklamayı, kronikleşen sorunları artık şehrin gündeminden çıkarmayı hedefliyorum. İzmir Atatürkçülüğün, demokrasinin başkentidir. İzmir Efeler diyarıdır. İzmir diretmeye gelmez. Samimiyet ister kendi içinden birinin yönetmesini ister tepeden inme isimlere prim vermez. İzmirli iyi bilir kimin ona en iyi şekilde hizmet edeceğini. Sokakta görmek ister belediye başkanını, ona ulaşabilmek ister. Ben bu kentte hizmet ettiğim süre için de hiç ulaşılamayan olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Sokakta oldum, yine sokakta İzmirlilerle olacağım” ifadelerini kullandı.

Tüm aday adaylarına başarılar dileyen Batur, “Parti içindeki bir yarış bu. Barış huzur içinde birbirimizi kırmadan yarışın sonlanması en güzeli olacak. 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı olmak mecburiyetindeyiz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM