Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Terbay Makina, genç işsizler için kolları sıvadı

İzmir’in köklü endüstri kuruluşu Terbay Makina, genç işsizlere meslek kazandırılması ve istihdam imkanı sağlamak yolunda Çiğli Belediyesi ile iş birliğine gidiyor. Çiğli Belediyesi’ne başvuran işi ve mesleği olmayan gençler Detay Kalite’nin eğitim merkezinde kurs görecek. 18-29 yaş aralığındaki gençler, mesleki eğitim sonrasında Terbay Makina’da istihdam imkanına kavuşacak.

Terbay Makina AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak, nitelikli iş gücü noksanlığının, istihdam edecek işçi bulamamanın endüstri kuruluşlarının en büyük sorunu olduğunu belirtti. Baysak, “Bizim de tüm ağırlığıyla yaşadığımız bu sorunun çözümünde yerel yönetimlerle iş birliğimizin olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 


Gümrükçü: İstihdama katkı sağlıyoruz

Toplumsal kalkınmanın sağlanmasında işsizlik sorunuyla mücadelenin önemli bir etken olduğunu belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, artan işsizlik sorununa yerel anlamda çözüm üretmek için kolları sıvadıklarını söyledi. Bu alanda verdikleri hizmetlerin kurumsal ve sürdürülebilir olması adına ‘Kariyer ve Girişimcilik Birimi’ kurduklarını anlatan Gümrükçü, “Başta Çiğli olmak üzere çevre ilçe ve kentlerden firma ve fabrikalarla görüşmeler gerçekleştiriyoruz. İşverenlerle iş arayan vatandaşlarımızı bir araya getirerek istihdama katkı sağlıyoruz” dedi.

Meslek sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik meslek edindirme kursları düzenlediklerini de söyleyen Gümrükçü, “Bu kurslarla 18-29 yaş aralığındaki gençlere eğitim ve istihdama katılma imkanı vermeyi hedefliyoruz. Meslek edindirme kurslarında eğitim gören kursiyerlere staj ve istihdam imkanı sağlanacak” diye konuştu. Terbay Makina’da ne tür çalışmalar yapıldığını yerinde görme fırsatı bulduklarını anlatan Gümrükçü, mesleki eğitim alanında İzmir’in köklü firmasıyla iş birliği yapmaktan memnunluk duyduklarını dile getirdi.

Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio

Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae.

Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.

Neque porro quisquam est, qui dolorem

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM