Perşembe, Eylül 19, 2024

 Ekonomi gündeminde yoğun mesai

Ekonomi ve piyasa gündemi

Türkiye’nin ekonomi gündemi 18 Aralık Pazartesi günü ile başlayan hafta yoğun geçecek. Asgari ücret görüşmelerinin de yapılacağı haftanın ilk iş gününde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Konut Fiyat Endeksi ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde İçişleri Bakanlığı Düzensiz Göç İstatistiklerini paylaşacak.

19 Aralık Salı günü TCMB Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistikleri ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını açıklayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 20 Aralık Çarşamba günü Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi ve Tüketici Güven Endeksini paylaşacak. TCMB aynı gün içinde Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise Kamu Kuruluşlarının Hazine Garantisiz Dış Borç İstatistikleri ve Bütçe Finansmanı İstatistiklerini paylaşacak. 

21 Aralık Perşembe günü TÜİK, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, Motorlu Kara Taşıtları ve Sosyal Koruma İstatistiklerini açıklayacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Kredi Kartı Harcamalarına İlişkin İstatistikler ve Tüketici Kredilerine İlişkin İstatistiklerini paylaşacak. TCMB ise aynı gün içinde Haftalık Para ve Banka İstatistikleri, Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi ve Zorunlu Karşılığa Tabi Mevduatları duyuracak.

22 Aralık Cuma günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kurulan ve Kapanan Şirketler verilerini paylaşacak. TÜİK ise Küçük ve Orta Büyüklükteki Girişim İstatistiklerini açıklayacak. TCMB Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini paylaşacak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM