Perşembe, Eylül 19, 2024

Kadınlar üretti, Menteşe kazandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından yürütülen ‘Kadınlar Üretiyor Menteşe Kazanıyor’ projesi ile dezevantajlı durumda olan kadınlar istihdama kazandırıldı. Menteşe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje ile kırsalda yaşayan kadınlara, Muğla’ya özgü geleneksel kumaşların dokunmasına yönelik eğitimler verildi. Proje kapsamında eğitim alıp başarılı olan kadınların evlerine dokuma tezgahları kurularak kadınların evlerinden çalışması sağlandı.


Dokuma tezgahları daha çok köye ulaşacak

Proje kapsamında, Muğla’nın Yeşilyurt bürümcüğü gibi geleneksel dokumalarının dokunduğu 60 adet tezgah orijinallerine sadık kalınarak marangoz ustaları tarafından yeniden üretildi. Dokuma tezgahları, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’ne kurularak burada kadınların dokuma eğitimi almaları sağlandı. Önümüzdeki yıl proje kapsamında, dokuma tezgahının kurulduğu köy sayısının 11’e çıkartılması hedefleniyor.

Toplam 60 kadının dokuma eğitimi aldığı projede; Finasal Okuryazarlık, İletişim, Beden Dili, Zaman Yönetimi, Stresle Başa Çıkma, Aile İçi İletişim, Yaşam Becerileri ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimleri de verildi.


“Kadınlara ekonomik imkanlar sağlayan bir proje”

Kadınlar Üretiyor Menteşe Kazanıyor projesi ile sosyal kalkınmanın desteklendiğini söyleyen GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, “Kadınlarımıza ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan bir proje. Önümüzdeki dönemlerde projenin Muğla geneline yayılmasını arzu ediyoruz. Ajans olarak bu yönde çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM