Perşembe, Eylül 19, 2024

Yenilikçi sensör teknolojileri varlığını güçlendiriyor

Elektromekanikten elektronik ürünlere, algılamadan tanımlama ve mesafe ölçümüne kadar geniş bir ürün gamına sahip olan sensör üreticisi Telemecanique Sensors, endüstriyel süreçlerin izlenmesi, kontrol edilmesi ve otomasyonu için çözümler geliştirip üretmeye devam ediyor. Güvenilirlik, dayanıklılık ve yüksek performans gibi özelliklere odaklanarak endüstriyel otomasyon alanında müşterilerine çözümler sunmayı amaçlayan şirket, kullanıcı beklentilerine paralel olarak değişen pazar dinamiklerine inovatif bir perspektiften bakmaya çalışıyor. Bu değişim kapsamında stratejilerinde endüstriyel dönüşüm odaklı yeniliklere ağırlık verdiklerini söyleyen Telemecanique Sensors Ülke Müdürü Bilkay Bilgen, Türkiye pazarındaki konumlarını güçlendiren yatırımlarını anlattı.


“Müşteri odaklı ileri çözümler sunuyoruz”

Türkiye pazarında 20 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını ifade eden Bilgen, “Müşterilerimizin kendi esas katma değerlerine ve makine performanslarına odaklanmalarına imkân tanıyacak ileri çözümler sunuyoruz. Ürünlerimizi tasarlarken kalite, sadelik, seçim kolaylığı ve bulunabilirlik değerlerimize bağlı kalıyor, endüstriyel dönüşüme katkı sağlayacak yeni ürünler geliştirmeyi sürdürüyoruz. Pazar ve müşteri odaklı yaklaşımımız sayesinde piyasadaki ihtiyaçlara göre çözümler üreterek müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atıyoruz. Bu da bizi sektörün en çok tercih edilen iş ortaklarından biri haline getiriyor” diye konuştu.


“Türkiye’deki en iyi ürün gamına sahip markalardan biriyiz”

Küresel tedarik zincir dinamiklerinin değişmesinin makine sektöründe birçok parametreyi etkilediğine vurgu yapan Bilgen, “Sensör alanındaki uzmanlığımızla bu değişimi iyi okuduk ve hızlı bir adaptasyon süreci geçirdik. Türkiye’deki odak noktalarımız arasında malzeme taşıma, malzeme işleme, paketleme, pompa ve yiyecek-içecek segmentleri yer alıyor. Bu noktada sadece ürün ile kalmayarak, bu segmentteki iş ortaklarımıza süreçlerinde de katkı sağlayacak şekilde en üst düzeyde değer ve avantaj yaratmayı hedefliyoruz. Türkiye’deki en iyi bayi ağına sahip sensör markalarından biri olarak, neredeyse tüm segmentlere uygun ürün gamımız ve uzmanlığımız sayesinde ülkemizdeki konumumuzu daha da sağlamlaştıracağımızı öngörüyoruz” şeklinde aktardı. 


“Daha kompakt ürünlerle yelpazemizi geliştirmeye devam ediyoruz”

Türkiye pazarı için hedeflerinin büyük olduğunu söyleyen Bilgen, “Dijitalleşme başta olmak üzere birçok dinamiği ürünlerimize entegre ediyoruz. Yenilenen fotoelektrik lazer sensör ailemiz ile lazer mesafe sensörleri, kablosuz ürünler ve RFID emniyet ürünleri başta olmak üzere daha kompakt ve yenilikçi ürünlerle yelpazemizi genişletmeye devam ediyoruz. Ürünün uzun süre sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamak, daha kısa cevap süreleri elde etmek, daha kompakt ürünler geliştirmek ve makina imalatçılarımızın değişen ve gelişen ihtiyaçlarını karşılayacak ürün çeşitliliğini sağlamak için yatırımlarımız sürüyor. Bu kapsamda IO-Link özellikli sensörler alanında yatırımlarımızı artırarak mevcut serilerimizi geliştireceğiz. Önceliğimiz, otomasyon sistemlerini daha akıllı, verimli ve kullanıcı dostu hale getiren IO-Link özellikli ürünlere imza atarak müşterilerimize optimizasyon ve maliyet tasarrufu sağlamak olacak. Makine üreticilerimizin bu ürünler ile verimliliklerini ve esnekliklerini arttırabilmesi için yeni ürünlerimizi de pazara sunacağız. 2024 yılında fotoelektrik serimizdeki yeniliklerin yanı sıra emniyet ürün gruplarımızdaki yeni ürünlerimizi de piyasaya çıkaracağız” cümleleriyle bilgilendirdi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM