Cuma, Eylül 20, 2024

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 31. İzmir Avrupa Caz Festivali, 7 Mart Perşembe günü saat 20.30 da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salonda yapılan konserle başladı. ‘Ella Fitzgerald Gecesi’nde; piyanoda Zafer Çebi, basta Nezih Yeşilnil, saksafonda Erdoğan Turanlı ve davulda Ferruh Arıç Ayşegül Yeşilnil’e eşlik etti. Açılış gecesinin sürprizi, İzmir Avrupa Caz Festivali’nin ilk Sienna bursiyeri, caz sahnelerinin vazgeçilmez ismi Tolga Bilgin’in trompeti ile konsere katılmasıydı. Bilgin’in soloları büyük alkış aldı.

Konser öncesinde İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, iş birliği yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İtalya Konsolosluğu, Institut français Türkiye-İzmir, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Slovakya Başkonsolosluğu ve İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu’na teşekkür plaketlerini, caz afiş yarışması birincisi Berke Özaşık’a da başarı belgesini sundu. Salon girişinde sergilenen ‘Çocuk Gözüyle Caz’ afişleri de beğeniyle izlendi.

31. İzmir Avrupa Caz Festivali, 11 Mart Pazartesi akşamı AASSM’de İzmir İtalya Konsolosluğu iş birliği ile yapılacak Vittorio Mezza Konseriyle devam edecek.

KAYNAKİKSEV
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM