Cuma, Eylül 20, 2024

Lynn Adib ve Marc Buronfosse ile farklı bir caz deneyimi

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İtalya Konsolosluğu, Institut français Türkiye – İzmir, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Slovakya Başkonsolosluğu ve İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 31. İzmir Avrupa Caz Festivali, dün akşam (14 Mart 2024) izleyicilerine çok farklı bir caz deneyimi sundu. 


Sanatseverler makam müziğinin derinliğini doyasıya deneyimledi

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Küçük Salonda Institut français Türkiye – İzmir işbirliği ile gerçekleştirilen Lynn Adib & Marc Buronfosse Konserinde, Suriye doğumlu caz efsanesi Lynn Adib, 6 telli basın virtüöz ismi Marc Bronfosse, Elias Arapoglou (davul ve bendir), Stéphane Guillaume (soprano saksafon ve flüt) adeta bir ses sarayı inşa etti.  Salonu tamamen dolduran izleyiciler, bu ses sarayının mutlu konukları insan sesinin çıkabildiği dorukları, birlikte atan dört kalbin yarattığı uyumun muhteşem ritmini, kulaklarının alışık olduğu makam müziğinin derinliğini doyasıya deneyimledi. 

31. İzmir Avrupa Caz Festivali, 15 Mart 2024 Cuma günü İzmir İsviçre Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak Moncef Genoud ve Arkadaşları Konseri ile devam edecek. Konserin biletleri Biletix ve AASSM ana gişeden alınabilir.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM