Cumartesi, Nisan 27, 2024

“Konak’ta eşit hizmet için yola çıkıyoruz”

Serter, projelerinin temelinde ‘eşitlik’ kavramının olduğunu aktardı

İYİ Parti Konak Belediye Başkan Adayı Huriye Serter, “Projelerimiz, kaynaklarımız ve yol haritamız hazır. Konak bizimle iyi olacak” dedi

İYİ Parti Konak Belediye Başkan Adayı Huriye Serter, Mövenpick Otel’de proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Düzenlediği basın toplantısı ile projelerini kamuoyuna paylaştı.  İzmir’in ilçesi olan Konak’ta birçok proje geliştirdiklerini belirten Serter, Konak’ta sorunları çözmeye, Konak’a yeni ufuklar kazandırmaya geldiklerini aktardı. Konak’ın çok büyük potansiyele sahip olduğunu aktaran Serter, “Kentin tam göbeğinde sıkışmış bir ilçe. Yerinde çözüm yaratmanız, dönüştürmeniz gerekiyor. Bunu yaparken o kent yaşamaya, üretmeye de devam etmeli. Hiç kolay değil ancak buna hazırız, projelerimiz, kadrolarımız ve kaynaklarımız hazır. Biz Konak’ta eşit hizmet için yola çıkıyoruz. Konak bizimle iyi olacak” dedi. 


“Kimsenin geride kalmadığı Konak istiyoruz”

Bir ay boyunca sahalarda olduğunu ifade eden Serter, “Pek çok hikâye biriktirdim. Benim seçim karavanım var. Halkın ayağına seçim karavanımla gidiyorum. Ofiste olmak yerine, yolda günlük toplantımızı karavanda gerçekleştiriyoruz. Karavanımla yollardayım halkımıza gidiyorum. Ben mümkün olduğu kadar gerçekçi projeler hazırladım. Önemli olan yapılabilir projelerin gerçekleştirilmesi. Uçuk kaçık şeyler yok ama projelerimde olması gereken şeyler var. 111 mahallemiz var Konak’ta. En temel ihtiyaçları dahi edinememiş yerler var. Kimsenin kendini geride hissetmediği ve geride kalmadığı bir Konak istiyoruz” sözlerine yer verdi.


“Kadın temsilcilerini artıracağım”

Yerel eşitlik eylem planı ile başlamak istediğini belirten Sezer, “Bu plan olmadan diğer işlere geçemiyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine özen göstereceğim bir Konak olacak. Eşitliğe duyarlı bir bütçeleme yapacağız. Oradan herkes eşit bir şekilde haklarını alacaklar. Ben geldiğimde bütün üst düzey konumlara liyakatli kadınları getirmek istiyorum. Konak’ta kadınların üst düzey temsiliyetini artıracağız. En büyük dileğim Konak’ta üst düzeyli kadın temsilcilerini arttırmak. Şiddetin en yoğun olduğu ilçemiz konak, ilk üçün arasında yer alıyor. 5 milyona yaklaşan bir şehirde kadına şiddete uğradığı yerde kadın sığınma evi yok. İlk işimiz kadın sığınma evi açacağız.  111 mahallede Konak’ta sadece 2 tane kreş var. Kreş, kadınlığın iş gücüne katılabilmesi demek. Diğer ülkelerde bir aile sorunu. Bizde ise kadın sorunu. Eğer kadın yoksa işte yok. Hemen ilk işimiz 6 ayda 10 kreş açmak. Katlanabilir şekilde sonra kreş sayılarını 50 ye çıkaracağız. İzmir’in kadınları ekonomiye katkıda bulunsunlar” diye konuştu.


Her kadına 150 bin TL can suyu kredisi 

Sezer, kadın girişimci merkezi kuracağını ve girişimcilik merkezine kabul edilen her kadına 150 bin TL can suyu kredisi vereceğini aktardı. Kredinin geri ödemesiz olacağını belirten Sezer, “Bunların yanında hukuk klinikleri kuracağız. Bir kadını tacize, şiddete uğradığında kadınlarımız hangi yoldan gideceğini bilemiyor. Bizim belediyemizin bünyesindeki gönüllü avukatlarımız bu konularda kadınlarımıza bir yol haritası çizecek” dedi.


“Yeraltı otopark sayısını artıracağız”

Konak’ta temel bir otopark ve trafik sorunu olduğunun altını çizen Serter, yeraltı otoparklarının sayısını artıracaklarını söyledi. Otopark ücretlerini de düşüreceklerini vurgulayan Serter, “Otopark Konak’ta büyük problem. Yeraltı otopark sayısını artırmamız gerekiyor. Araçsız pazar günü uygulaması yapacağız, bisikletli hafta sonu etkinlikleri organize edeceğiz. Hafta içi iş semtleri, hafta sonu araçtan arındırılmış, bisikletlerin, yayaların olacak” diye konuştu.


“Unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden kazandıracağız” 

Kemeraltı, Havralar ve Havra Sokağı’nı düzenleyeceklerini söyleyen Serter, “Altyapı, aydınlatma, güvenlik, danışma ofisleri, yönlendirmeler, işporta çözümleri, inanç turizmi, gece cazibe noktası, tarihi yaşatan organizasyonlar, Kemeraltı gurme ve alışveriş festivali gibi çalışmalara imza atacağız” dedi. Basmane için de projeler geliştirdiklerini söyleyen Serter, “Zanaatçı ve Sanatçı Mahallesi yaratacağız, Oteller Sokağı’nı yeniden düzenleyeceğiz, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden yaşama kazandıracağız” sözlerine yer verdi.


İşsiz gençler için istihdam ofisi 

Gençlerin fikirlerini değerlendirerek ‘Yenilikçi Fikirler Bankası’ kuracaklarını dile getiren Serter, “Start-up projesi ile yenilikçi fikir sahibi gençler ile yatırımcıları bir araya getireceğiz. Girişimci gençlik kampı, mesleki gelişim kursları düzenleyeceğiz. İşsiz gençler için istihdam ofisleri kuracağız, özel sektör iş birliği ile işe yerleştireceğiz” ifadelerinde bulundu.

Yaş gruplarına özel oyun parkları kuracaklarını aktaran Serter, “Çocuklar için ‘Bilim, Sanat, Teknoloji Tırı’ Konak mahallelerinde dolaşacak. Konak Çocuk Bandosu kuracağız. Çocuk Konseyi ile eşgüdümlü çalışacağız, oyuncak bankası kuracağız. Pazar günleri çocuklar için ‘Trafiğe Kapalı Özel Oyun Alanları’ oluşturacağız” dedi.


Belediye girişine ‘Down Cafe’ açılacak

Engellilerin kenti yaşamalarını her yere eşit bir şekilde erişebilmeleri için çalışmalarda bulunacağını aktaran Serter, “Elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Engelli olmaktan çok engelli olmaya yönelik donanımların olmaması vatandaşlarımızı üzüyor. Çok fazla engelimiz var. Nüfusun yüzde 15’inden bahsediyoruz. İşe Konak Belediye binasından başlayacağız Orayı engelli dostu bir bina yapacağız ayrıca engeli merkezimiz var bir tane ama bu yetmiyor. Down Cafe’ler açacağız. Down Sendromlu vatandaşlarımız ve ailelerin işlettiği kafeler olacak. Hem de ekonomiye de katkısı olacak. Belediye girişine de bir Down Cafe açmayı planlıyoruz. İşitme engellilerin tercümanına kota deniliyor. Ama belediyemizde bir kota yok. Ne belediyede ne de hastanelerde kota olmadığından dertlerini anlatamıyorlar. Bunun için ilk olarak belediyeye bir kota alacağız” diye konuştu.


“Film Konağı Sinema Ofisi olacak”

Konak’ın İzmir’in film merkezi olacağını aktaran Serter, “Film Konağı Sinema Ofisi kuracağız. Çekilecek filmlere bu ofisten kameraman, makyöz, kuaför, figüran, yardımcı oyuncu, set ekibi desteği vereceğiz. Hayallerinin peşinden koşan her Konaklıya kamera önü kamera arkası eğitim desteği de vereceğiz. İlk filmini çekmek isteyen yönetmenlere destek de vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

Evcil ve sokak hayvanlarına yönelik projeler de geliştirdiklerini söyleyen Serter, “Gerekli yerlere otomatik su ve beslenme kapları yerleştireceğiz, barınaklarımızdan hayvan sahiplendirme sistemi kuracağız, veterinerlik ve ambulans hizmetlerimizi 7/24 sağlayacağız, kısırlaştırma hizmeti vereceğiz, her yıl sokak hayvanları çalıştayı düzenleyeceğiz” dedi. 


Altyapıya önem verilecek

Deprem ve dirençli kent vurgusu yapan Serter, “Deprem sonrası önlemler önemli ama öncesi de çok önemli. Öncelikle Konak’ın deprem analiz raporunu çıkarmamız gerekiyor. Biz hangi fayların üzerindeyiz bunu bilmemiz gerekiyor. Mesela Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Atatürk Devlet Hastanesi fay hattı üzerine kurulmuş. O nedenle biz dirençli Konak konusunu çok önemsiyoruz. Altyapıya çok önem vereceğiz. Bunun önüne geçeceğiz. Konak’ta acil durum toplanma alanları yok. Biz yeniden acil durum toplanma alanları belirleyeceğiz” açıklamalarında bulundu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM