Cumartesi, Nisan 27, 2024

Tugay: Amacım İzmir’in üreticilerine destek olmak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret etti. Tarım ve hayvancılığın çok zor koşullarda yapıldığını, köylünün alın terinin karşılığının verilmesi gerektiğini belirten Tugay, üreticiye moral verdi. Kimsenin karamsarlığa kapılmamasını isteyen Tugay, “Son derece bilinçli bir şekilde bu işi yönetmeye geldiğimizi bilin. İçiniz rahat olsun. Sıkıntıları beraber atlatacağız” dedi. 

Türkiye’de tarımın her geçen gün kötüye gittiğini anlatan Tugay, “Bizim bölgemiz tarım açısından çok önemli. İzmir bitkisel tarımda Türkiye’de üçüncü şehir. Hayvansal üretimde de ikinci şehir. Ancak önümüzde ciddi bir sorun var. Gıda krizi. Yaşanan bu sorundan dolayı fiyatlar da sürekli yükseliyor. Üretimi güçlü tutup üreticiyi desteklemek lazım. Bu stratejik öneme. Belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Önümüzdeki dönemle ilgili lütfen karamsar olmayın. Son derece bilinçli bir şekilde bu işi yönetmeye geldiğimizi bilin. İçiniz rahat olsun. Sıkıntıları beraber atacağız. Siz işinizi yapın, ben de görevimi yapacağım merak etmeyin” diye konuştu.


“İzmir’de bütün üretici kooperatifleri ile çalışacağız”

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun köylüye, üreticiye ve kooperatiflere yönelik desteklerine atıfta bulunan Tugay, şunları söyledi: “İzmir’de bütün üretici kooperatifleri ile çalışacağız. Benim amacım İzmir’in üreticilerine destek olmak. Ödemelerin düzenli olması konusunda çok hassas olacağım. Ben sizden büyümenizi ve gelişmenizi bekliyorum. Sadece İzmir değil Ege Bölgesi ve Türkiye’ye açılacağınız yeni hamleler bekliyorum.”


Esnafı dinledi, alışveriş yaptı

Cemil Tugay, Türkiye’nin en büyük açık hava pazarı olan Tire Salı Pazarı’nı da ziyaret etti. Esnafla dertleşen, yurttaşların ekonomik olarak yaşadığı sıkıntıları dinleyen Başkan Tugay, sorunları aşmanın formülünü anlattı. Seçmenin elinde güçlü bir silah olan sandığın 31 Mart’ta kurulacağını hatırlatan Başkan Tugay, CHP’li başkanların seçilmesi halinde, ülkenin nefes alacağını vurguladı. Tugay, pazardan alışveriş de yaptı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM