Cumartesi, Nisan 27, 2024

Şişecam kompleksi 1 milyon tonluk konsolide kapasiteye ulaştı

Şişecam, Eskişehir’de hayata geçirdiği yeni cam ambalaj fırınını ve soğuk tamirini tamamladığı cam ev eşyası fırınını ateşledi. Bu yatırımlar sonucunda Şişecam Eskişehir kompleksi yaklaşık 1 milyon tonluk konsolide kapasitesiyle dünyanın en büyük cam üretim noktası haline geldi. Yeni yatırımlarını değerlendiren Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman, “Yaklaşık 145 milyon dolar yatırımla ateşlediğimiz cam ambalaj fırını 127 kişiye ek istihdam sağlayacak. Yıllık brüt 198 bin ton kapasiteyle çalışacak fırında nitelikli şişe ve kavanoz üretimi yapılacak” dedi.


Yıllık cam ambalaj üretim kapasitesi; 3,3 milyon ton

Son yatırımın faaliyete geçmesiyle birlikte Şişecam’ın küresel cam ambalaj üretim kapasitesinin yıllık 3,3 milyon tona ulaştığını açıklayan Kırman, “Şişecam bu yatırımı global çapta enflasyonun ve buna bağlı olarak yatırım maliyetlerinin yükseldiği bir ortamda, artan talebi karşılamak ve girdi verdiği sektörlerin büyümesini desteklemek üzere hayata geçirdi. Şişecam Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası yeni yatırım sonucunda tek yerleşkede 5 fırın ve 24 hatla dünyanın en büyük kapasiteli cam ambalaj üretim tesisi haline geldi. Tesisin toplam cam ambalaj üretim kapasitesi yaklaşık yıllık brüt 760 bin tona ulaştı” diye konuştu.


Ev eşyasında dünya lideri

Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici ise Eskişehir’deki yatırımlarının sadece cam ambalaj alanıyla sınırlı olmadığını vurguladı. Eskişehir Cam Ev Eşyası üretim tesisinde ikinci fırının soğuk tamirini de yaklaşık 29 milyon dolar yatırımla tamamladıklarını söyleyen Elverici, “Elde edilen ek kapasite, Şişecam’ı cam ev eşyası üretiminde dünya liderliğine taşıdı. Yenilenen cam ev eşyası fırını yıllık brüt 64 bin ton kapasiteyle hizmet verirken 246 kişiye de ek istihdam sağlayacak” dedi. Elverici, Eskişehir’deki cam ev eşyası üretim kapasitesinin ise yıllık yaklaşık brüt 190 bin tona ulaştığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM