Perşembe, Mayıs 16, 2024

Yeni haftada ekonomi gündemi hareketli

Türkiye ve İzmir’de 29 Nisan ile başlayan haftada ekonomi gündemi hareketli geçecek. Hem kutlamaların yapıldığı hem de çalışanların talep ve sorunlarının dile getirildiği bir gün olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye ve dünyada farklı etkinliklere sahne olacak. Öte yandan Türkiye’de ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), piyasalar tarafından merakla beklenen nisan ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıklayacak. Söz konusu hafta içinde İzmir iki farklı fuara ev sahipliği yaparken, iş dünyasını ise genel kurul ve meclis toplantılarıyla yoğun bir gündem bekliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 29 Nisan Pazartesi günü Ekonomik Güven Endeksi’ni açıklayacak. TÜİK 30 Nisan Salı günü ise Dış Ticaret İstatistikleri, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi ve Turizm İstatistiklerini paylaşacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Para ve Banka İstatistiklerini duyuracak. TÜİK, 2 Mayıs Perşembe günü Kırmızı Et Üretim İstatistikleri ve Çiğ Süt Üretim İstatistiklerini yayımlayacak. TÜİK 3 Mayıs Perşembe günü nisan ayının enflasyon verilerini açıklayacak.


İzmir’de fuar bereketi

Fuarlar kenti İzmir yeni haftada iki farklı fuara ev sahipliği yapacak. MAST-İzmir Boat Show Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, 1-5 Mayıs tarihlerinde ikinci kez kapılarını açacak. ED Fuarcılık ve İZFAŞ tarafından İzmir’de düzenlenecek fuarda; dünyaca ünlü tekne markaları, sektörün en büyük yerli üretici tekne, ekipman ve aksesuar firmaları bir araya gelecek. Öte yandan IAAF İstanbul ve Bodrum Art Fair’ın ardından bu yıl İzmir’de ilk defa 1-5 Mayıs tarihleri arasında Gaziemir Fuar Alanı’nda, ‘İzmir Sanat ve Antika Fuarı’ düzenlenecek. Türkiye’nin en büyük sanat fuarı olması hedeflenen IAAF İzmir’de sanat eserleri ve antika eşyalar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

10. Uluslararası Enginar Festivali bu yıl 3-4-5 Mayıs tarihleri arasında Urla’da gerçekleştirilecek. İzmir’in Urla ilçesinin uluslararası lezzeti enginarı tanıtmak amacıyla her yıl düzenlenen festivalde, birbirinden özel programlar düzenlenecek.


İş dünyasında hareketli hafta

Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) 2023 yılı mali genel kurul maratonunda sona gelindi. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2023 yılı mali genel kurulu 29 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek. Genel kurul maratonu 30 Nisan Salı günü yapılacak Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği 2023 yılı mali genel kurulu ve İhracatın Yıldızları Ödül Töreni ile son bulacak. Öte yandan Ege Bölgesi Sanayi Odası nisan ayı olağan meclis toplantısı 29 Nisan Pazartesi, İzmir Ticaret Borsası nisan ayı olağan meclis toplantısı da 30 Nisan Salı günü ve İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi nisan ayı olağan meclis toplantısı 30 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM