Pazar, Mayıs 19, 2024

Prysmian ABD’li rakibini satın aldı

Prysmian CEO’su Massimo Battaini, satın alma işleminin hissedarlarına ve müşterilerine değer yaratma konusunda benzersiz fırsatlar sunacağını vurguladı


Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian, ABD’li rakibi Encore Wire’ı 3,9 milyar euro karşılığında satın almak için anlaşma imzaladı. Prysmian CEO’su Massimo Battaini, satın alma işleminin hissedarlarına ve müşterilerine değer yaratma konusunda benzersiz fırsatlar sunacağını vurguladı.

Prysmian’ın, geniş bakır, alüminyum elektrik teli ve kablo üreticisi olan ABD’li rakibi Encore Wire, üretimini Teksas’ta gerçekleştiriyor. Bu yılın ikinci yarısında tamamlanması beklenen satın alma işleminin Prysmian’ın ürün çeşitliliğine ve coğrafi büyüklüğüne de büyük bir katkı sağlaması bekleniyor. Dünyanın kablo ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Prysmian, 2011 yılında Draka’yı ve 2018 yılında da General Cable’ı bünyesine katmıştı.


Prysmian için bir dönüm noktası

Encore Wire’ı satın almanın Prysmian için bir dönüm noktasını temsil ettiğini söyleyen Battaini, “Prysmian bu işlem sayesinde Kuzey Amerika’daki varlığını artıracak, portföyünü geliştirecek ve büyüme sürecine de önemli ölçüde katkı sağlayacak. Bu anlaşma neticesinde, dünya kablo sektörüne çok daha güçlü bir ürün ve hizmet yelpazesi ile inovatif çözümler sunmaya devam edeceğiz. Sektördeki sağlam duruşumuz ile ilerlediğimiz başarı yolumuzda daha güçlü ve emin adımlar atacağız” dedi.


“Prysmian ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz”

Encore Wire ve Prysmian’ın tamamlayıcı organizasyonlar olduğunu vurgulayan Encore Wire CEO’su Daniel L. Jones, “Encore Wire, Prysmian’ın bir parçası olarak parlak bir geleceğe adım atıyor. Daha büyük ve küresel bir operasyonun parçası olmak, çalışanlarımız için de ek gelecek fırsatları getirecektir. Bu değer artırıcı birleşimi tamamlamak ve tüm paydaşlarımıza getireceği önemli faydaları gerçekleştirmek için Prysmian ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Küresel etkinliğini gözler önüne serdi

150 yıllık deneyimiyle enerji ve dijital dönüşümde liderlik eden küresel bir kablolama çözümleri sağlayıcısı olan Prysmian, coğrafi kapsamı, geniş ürün yelpazesi, teknoloji liderliği ve inovasyon geçmişine dayalı güçlü müşteri tabanını, bu satın alma ile birleştirerek küresel etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi. 50’den fazla ülkede yaklaşık 30 bin çalışanı, 108 fabrikası ve 26 Ar-Ge merkezi deneyimiyle Prysmian, şebekeler, elektrifikasyon ve elektrik dağıtım alanlarında, pazarın temel etkenleriyle mükemmel uyum sağlayan esnek, yüksek performanslı, güvenilir, sürekli ve yenilikçi kablo çözümleri geliştirmeyi etkin bir şekilde sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM