Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sakura Projesi ile ‘Gelecek Çiçek Açıyor’

Yanmar Turkey Makine A.Ş. ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) iş birliği ile yeni nesli tarımsal üretimde rol almaya teşvik etmek amacı ile hayata geçirilen ‘Sakura-Gelecek Çiçek Açsın’ sosyal sorumluluk projesi ilk mezunlarını verdi.

Proje kapsamında; toprak, doğa, şehir, deniz ve sosyal hayata katılım gibi temalarda etkinlikler gerçekleştirildiğini belirten AYDER Kurucu Başkanı Ercan Tutal, projenin amacının Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda, bugünün çocuklarını geleceğin liderleri olarak yetiştirmek olduğunu söyledi.

İzmir’in sosyal imkanlara erişiminin kısıtlı olduğu bölgelerde yaşayan 12-15 yaş arası 30 öğrenci; dört ay boyunca tarımsal üretim ve toprakla tanışma eğitimleri ile kara, deniz ve şehir alanlarında kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak pek çok eğitim ve etkinliğe katılma imkânı elde etti.

Yanmar Turkey Pazarlama İletişim Sorumlusu Emine Akgün Akkan ise proje ile çocuklara Yanmar’ın çalışma alanlarında deneyim kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Projeyi yaratırken kurum içindeki HANASAKA felsefesinden yola çıktıklarının altını çizen Akgün, ‘HANASAKA’nın Japonca’da ‘çiçek açmak’ anlamına geldiğini ve bu proje ile öğrencilerin kendi potansiyellerini ortaya koymalarını amaçladıklarını söyledi.

Urla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın destekleri ile de gerçekleşen projede özel sektör ve sivil toplum iş birliği ile kolektif dayanışmanın önemi vurgulandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM