Çarşamba, Haziran 26, 2024

Türk Telekom ve Rönesans Holding’den dijital iş birliği

Türk Telekom; veri merkezi, akıllı otoyol ve bölge ülkelere ürün ve hizmetlerin sağlanacağı projelerde birlikte çalışma konusunda Rönesans Holding ile iyi niyet anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Türk Telekom’un Ankara’da yapmayı planladığı veri merkezi projesi için Rönesans Holding ile iş ortaklığı geliştirilirken, Nakkaş-Başakşehir Otoyolu Projesi’nde ise; akıllı ulaşım sistemleri (AUS), ücret toplama sistemleri (ÜTS), elektromekanik süreçlerin tasarımı, uygulaması ve işletme hizmetleri konularında ortak çalışmalar yapılacak.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, şirket olarak teknoloji birikimlerini yaşamın her alanına yansıttıklarını ifade ederek, “Savunmadan sanayiye, finanstan enerjiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, sanattan spora birçok farklı alandaki dijitalleşmeye öncülük ediyoruz. Teknoloji alanındaki deneyimimizle otoyolları, köprüleri, şehirleri, tarihimizi yansıtan kültürel ve manevi miras alanlarımızı uçtan uca dijitalleştiriyoruz. Türkiye’nin teknoloji üreten ve ihraç eden ülke olma vizyonuna katkı sunacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak ise “Rönesans Holding olarak projelerimizi hayata geçirirken stratejik iş birlikleri ve köklü ortaklıklar bizim için çok önemli. Türk Telekom ile gerçekleştirdiğimiz anlaşmanın da ‘iş birliği’ kültürümüzün en önemli göstergelerinden biri olarak, sektörümüze örnek olacağına ve birçok önemli projenin hayata geçmesini sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM