Cumartesi, Eylül 21, 2024

Ticaret Bakanlığı’ndan kadınlardan oluşan kooperatiflere hibe desteği 

Ticaret Bakanlığı tarafından Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğine Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 20 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralaması 1, 2, 3 olan illerde yüzde 50’si, sıralaması 4, 5, 6 olan illerde yüzde 75’i ve  ortaklarının en az yüzde 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin yüzde 75’i bakanlık tarafından hibe olarak karşılaşanacak.

Ancak, ilgili kurumlardan alınan resmi belge doğrultusunda mücbir sebep nedeniyle ifası imkânsız hale gelen projeye ilişkin hibe desteği hariç olmak üzere program kapsamında hibe desteği alan kooperatifler, aynı proje konusunda beş yıl içerisinde tekrar hibe desteği başvurusunda bulunamayacak. 

Öte yandan, hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, projenin uygulanmasını zorlaştıracak, geciktirecek veya ifasını imkânsız hale getirecek bir mücbir sebep söz konusu ise hibe sözleşmesi İl Müdürlüğü tarafından proje uygulamasının herhangi bir safhasında konuyu bakanlığa ileterek projeyi durdurabilir, değiştirebilir ve ya sözleşmeyi sonlandırabilir. Projenin sonlanması halinde kooperatife yapılmış olan ödemeler ise geri alınamayacak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM