Perşembe, Eylül 19, 2024

Ekonomi gündemi: 17 Eylül

Türkiye’de 17 Eylül Salı günü ekonomi ve siyaset alanında planlanan önemli gelişmelerin konu başlıkları belli oldu

1- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çeltik Festivali’ne katılacak, Çakmak Barajı’nda incelemelerde bulunacak, valilik, Tarım ve Orman il müdürlüğü ile AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, sektör toplantısına iştirak edecek.

2- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Teşkilat Buluşması’na katılacak, sivil toplum kuruluşları ile toplantı yapacak.

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, il bilgilendirme sunumu toplantısına katılacak, valiliği, AK Parti il başkanlığını ve büyükşehir belediyesini ziyaret edecek, Yeşilkent Kavşağı ve Samsun Şehir Hastanesi bağlantı yolunda incelemelerde bulunacak, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelecek.

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu ile ağustos ayına ilişkin konut fiyat endeksini açıklayacak.

5- Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayı konut satış istatistiklerini, haziran ayı hayvancılık verilerini ve 2023 yılı uluslararası hizmet ticareti istatistiklerini yayımlayacak.

6- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 yıl vadeli devlet tahvilinin ilk ihraç ihalesi ile 2 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını yapacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM