Perşembe, Eylül 19, 2024

GCA’nın, EKOMAT Projesi’ne jüri özel ödülü

GCA

Yurt içi ve yurt dışı piyasalara gıda ve içecek kategorilerinde dünya standartlarında cam ambalaj üreten GCA, Monaco Grimaldi Forum’da düzenlenen Luxe Pack Monaco 2023 Fuarı’nda yer aldı. Dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerinin katıldığı fuarda GCA, EKOMAT projesi ile jüri özel ödülünün sahibi oldu.


“Cam ambalaj çözümlerine dair vizyonumuzu paylaştık”

Luxe Pack Monaco 2023 Fuarı’nın, lüks ambalaj endüstrisindeki son trendleri, inovatif çözümleri ve sektör liderlerini bir araya getiren öncü bir platform olduğunu dile getiren GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, “Ambalaj tasarımının ve marka değerinin önemine vurgu yaparak, markaların tüketicilere sunacakları deneyimi nasıl geliştirebilecekleri konusunda önemli fikirler ve ilham kaynakları sunuyor. Bu prestijli etkinlikte, sektörün sınırlarını zorlayan trendleri, teknolojileri ve stratejileri ilk elden gözlemleme fırsatı bulduk. GCA olarak, fuarda birçok değerli katılımcı ile bir araya gelip, geleceğin spirits kategorisinde cam ambalaj çözümlerine dair vizyonumuzu paylaştık. Ayrıca en yenilikçi ürünlerimizi sergileyerek, sektör profesyonellerinin yorum ve önerilerini değerlendirdik” diye konuştu.


193 bin 228 kilogram doğal kaynak kullanımından tasarruf edildi

İnovasyon ve sürdürülebilirlik hedefi ile iş ortaklarıyla birlikte hayata geçirilen EKOMAT Projesi bu köklü fuarda ödüle layık görüldü. Yaklaşık 100 bin kişiye hizmet veren ve ambalaj malzemelerini geri dönüşüme kazandırmak üzere tüketicide bilinci artırmanın hedeflendiği projede 14 ayda toplam 1 milyon 900 bin adet cam, plastik ve metal şişe geri dönüşüme kazandırıldı. Proje kapsamında, 193 bin 228 kilogram doğal kaynak kullanımından tasarruf edilirken, enerji tüketiminden yapılan tasarruf ile 801 konutun 1 yıllık enerji ihtiyacı karşılandı. Düzenli depolama alanına giden atık miktarı 54 çöp kamyonu kadar azaltıldı. Yaklaşık 238 ağacın 1 yılda temizlediğine eşdeğer sera gazının doğaya salınımı engellenirken, 18 bin 543 aracın 1 günlük ortalama yakıt tüketimine eşdeğer petrolün boşa harcanması engellenmiş oldu. Yapılan tüm bu tasarruflar ile milli ekonomiye 1,6 milyon TL destek verilmiş oldu. Bu prestijli etkinlikte ilk kez jüri ödülüne layık görülen proje, tasarım ve çevre bilincini birleştirerek, ambalaj endüstrisine yeni perspektif sunmayı sürdürüyor.

KAYNAKGCA
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM