Cuma, Eylül 20, 2024

EÜ akademisyenleri ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde

ege üniversitesi

Stanford Üniversitesi ve Elsevier tarafından hazırlanan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesi açıklandı.

Dünyanın en iyi üniversitelerinden akademisyenlerin bulunduğu listede, Ege Üniversitesi’nden 26 bilim insanı yer aldı.  Akademisyenlerinin hem literatüre hem de çağın ve insanlığın sorunlarına yönelik güncel çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Araştırmacılarımız bir yandan geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirirken diğer yandan da bilim ve Ar-Ge kültürünün üniversitede bir yaşam biçimi haline gelmesi için yoğun gayret gösteriyorlar” diye konuştu.


“26 akademisyenimiz en çok alıntı yapılan akademisyenler arasında”

Stanford Üniversitesi’nin, dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2’lik dilime giren akademisyenlerinin  kamuoyuyla paylaştığını ifade eden Prof. Dr. Budak, “Dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listede üniversitemizden akademisyenler de yer aldı. Dünya çapında yapılan sıralamada 26 Egeli akademisyen 2022 yılında en çok alıntı yapılan akademisyenler arasına girmeyi başardı. Bir önceki yıl üniversitemizden 25 akademisyenin yer aldığı sıralama, değerlendirme kapsamına alınan bilim insanlarının uzun vadede ve bir son yıl verisi sunması nedeniyle akademik dünya açısından önemli kabul ediliyor. Listede yer alan akademisyenler Matematik, Tıp, Dişçilik, Biyoloji, Mühendislik, Ziraat, Balıkçılık ve Ormancılık alanlarındaki yayınlarıyla yer aldı” dedi.


“Araştırmacılarımız nitelikli yayınlara imza atmaya devam edecekler”

Ege Üniversitesi’nin hem eğitim hem de bilim üretme noktasında dünya çapında bir yükseköğretim kurumu haline geldiğini dile getiren Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizin bilim ekosisteminde akademik çalışmalarını sürdüren bilim insanları,  ulusal ve uluslararası arenada pek çok nitelikli araştırmaya imza atmaya, pek çok buluşu ve keşfi literatüre kazandırmaya, çağın ve insanlığın sorunlarına üst düzeyde katkıda sunmaya devam edecekler. Cumhuriyetimizin 2’nci asrını, Türkiye Yüzyılını bilimin ve akademinin yüzyılı yapmak için çalışmalarını aralıksız sürdürecekler” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM